måndag 10 oktober 2011

Kosmoskatten hög på svamp?

G fick upp mig i god tid på måndagsmorgonen och när jag kom ut hade han redan gjort sig en kopp te och jag vispade mitt kaffe och så var vi iväg. Jag körde honom till stationen och åkte sen till jobbet. Konstigt nog gick förmiddagen ändå väldigt snabbt och plötsligt var det eftermiddag och strax senare dags att åka hem. Jag hade inte somnat förrän 4.30 på morgonen till måndagen så när dagen var slut var jag det också. Det var bara att åka direkt hem och sova middag och sen tog jag itu med en massa som behövde göras. Jag hittade Judas sovande på min torkande svamp men det kändes onödigt att chasa bort honom, det kändes som om skadan redan var skedd. Jag städade upp och diskade och testade att torka svamp i ugnen på 50 grader med luckan lite öppen. Det gick sådär... svampen blev svart, inte bränd alltså, men svart. Jag tror inte det är meningen att den ska bli det?

Svampen som lagts till torkning på bordet började ruttna, L hade förvarnat mig om att vissa gör det, men det känns som om det blir en massa som får kastas. Nästa gång smälter jag svampen och fryser den i alla fall, det här känns som mycket jobb och mycket slöseri.
Jag hade köpt kräftor på Ica Maxi på lördagen och eftersom jag inte hade någon plats i frysen hade jag lagt alla 3 paketen ute på verandan. Jag hade köpt 3 stycken eftersom det var extrapris, 1 kg för 40:-. Det var så pass kallt lör-mån att kräftorna faktiskt fortfarande var så gott som frysta. På morgonen hade jag lagt 1 paket i kylen till midda och de andra 2 fick följa med till jobbet och låna jobb-frysen så länge...

Resten av kvällen gick alltså åt till att äta kräftor och till att rensa det sista av svampen. Jag var fortfarande löjligt trött och stängde av sista Planet of the Apes-filmen och somnade en stund med benen över vardagsrumsbordet och med Turre och Judas runt mig. Sen såg jag "You, Me and Dupree" också sen var det dags att sova.

Inga kommentarer: