fredag 14 oktober 2011

Pingpongboll på Vikingbåt

På onsdagen var det stressigt på jobbet eftersom jag skulle vara tvungen att gå tidigare och dessutom inte skulle jobba alls på torsdagen. Jag kom i alla fall iväg hem vid 13.40 eller nåt sånt och hoppade in i duschen direkt. Enligt överrenskommelse mötte jag sedan upp C på Scandic i Väsby och sen åkte vi mot stan och Vikingterminalen. Nu för tiden är det ju köer nästan alla tider på dygnet och nästan alla dagar i veckan, så också nu. Vi kom i alla fall fram precis i tid till den tidiga incheckningen trots att vi hade problem med att betala parkeringen vid terminalen. 2 av 2 biljettautomater var paj och till slut fick C ta sig upp på planet över vårt för att betala, riktigt störande var det och tog tid och kraft. Sen gick vi och checkade in och blev trevligt mottagna. Det enda som man kan anmärka på var väl skyltningen, det stod att vår gate, gate 2 skulle vara en trappa upp. Väl där uppe fanns bara skyltar till terminal 1 och 3... slutligen hittade vi en helt anonym dörr mellan de båda och väntade där. Det visade sig mycket riktigt vara gate 2, men varför inga skyltar?
Sen blev vi i alla fall ledda upp på båten och blev trevligt hälsade av all personal vi råkade möta på vägen, sen fick vi macka och kaffe och sen samlades vi i en möteslokal och fick information och ett glas mousserande vin. Jag blir ju fnissig på nolltid av sånt och satt och viskade saker till C så att hon också höll på att börja garva. Vid 18 gick båten ut, vi blev visade runt evenemangsdäck och en stund senare fick vi tid att snygga till oss lite. Jag gick till hytten och sminkade om mig och bytte till klänning, det gjorde C också.
Vid 20.30 mötte vi upp resten av gruppen vid vinbaren och nu fick vi riktig champagne minsann! Det var en riktigt härlig grupp i väldigt olika åldrar och alla var väldigt sociala och ändå avslappnade, det kändes som om de visste vilka de var liksom. Vi blev ett gäng på 7 personer som hade väldigt trevligt och vi såg till att sitta tillsammans på middagen senare också. Vi blev serverade 3-rätters middag och kvalitén skiftade lite där tycker jag. Skagenröran vi fick till förrätt var inget vidare faktiskt, jag är faktiskt inte säker på att det var en enda riktig räka i den... Varmrätten var bättre, framförallt köttet som var lite rött, mört och väldigt fint och fräsch trots att vi var så många. Det är lätt hänt att det är såsigt, uppvärmt när man serverar många och det är ju ett kvitto på att kockarna vet vad de gör att de undviker den fällan. Potatiskakan vid sidan om gillade jag inte, men jag tror inte att det var nåt fel på den, jag gillar bara inte saker gjorda av potatis. grönsakerna var däremot väldigt trista kuber som inte smakade nåt alls. Jag som inte är mycket för efterrättter åt faktiskt nästan hela efterrätten trots att den var stor, för den var helt fantastisk! En typ av chokladfromage tror jag, det smakade i alla fall mycket och gott! Tydligen serverade de en massa fins, goda viner också, vitt till förrätten, rött till varmrätten och vitt dessertvin till efterrätten. Jag tyckte det vita var okey, det röda fruktansvärt och dessertvinet för sliskigt. Tydligen är jag precis så okultiverad i smaken som jag trodde för tydligen var de snarare graderade rött, dessert och sen vitt enligt vinkännarna. De var särskilt imponerade av det röda som jag inte ens kunde få i mig... I slutet av middagen började jag känna av sjögången och jag tog en sjösjuketablett och trodde nog att jag gjort det i tid men när vi senare satt i baren blev jag bara mer och mer sjösjuk och nog gungade det alltid! Folk hade svårt att gå rakt redan innan de druckit några drinkar och när man gik i korridorerna kände man sig som en pingpongboll när man studsade fram. Jag bet ihop och försökte vara trevlig och social ett bra tag men man blir ju så fruktansvärt trött också när man mår dåligt. Vid 2 började jag pinponga migh tillbaka till min hytt efter att ha gett bort min sista drinkkupong till en av killarna och sen stupade jag i säng utan att ens sminka av mig, jag klarade helt enkelt inte av att stå upprätt något mer. Jag föll snarast in i någon sorts dvala och först vid 4 gick jag upp för att sminka av mig.

Inga kommentarer: