torsdag 6 oktober 2011

Jag blir nog lite starkare i alla fall

På onsdagen hade jag en jobbig och känslosam dag och var helt utmattad när jag kom hem från jobbet. Alltså vilade jag en stund så som jag brukar försöka göra och sen gick jag upp strax före 18.30 och packade min ryggsäck. Jag tog med mig mina grekiskaböcker för att göra läxan och kom till och med ihåg att ta med de gamla quizzen så som L vill att jag gör. Jag tog också med en matlåda så att jag kunde äta middag på pyssel. Sen gick jag ut och skulle precis börja gå hemåt mamma till då jag såg och hörde att någon lastade grejer på ett släp som stod uppbackat vid tomten mittemot. Det visade sig vara de nygamla ägarna till den "tomten". Det står egentligen ett hus där men det är rivningsfärdigt. Det visade sig att de köpt tomten för 6-12 månader sedan för att bygga ett 1½ våningshus så som det var lovat i köpet att de kunde göra. Nu hade kommunen sagt nej, troligtvis för att de ville ha brutet tak..? Jag är en av de 3 husägare som ligger närmast denna tomt och jag kan för mitt liv inte förstå vad det skulle ha för betydelse. Det är ju inte så att vi andra har enhetliga hus och dessutom skulle deras ligga högst så det skulle knappast oss andra och det skulle nog inte ens nå över träden så det skulle inte synas särskilt mycket i alla fall. Det enda jag inte skulle gilla är ju om de byggde mer än ett hus däruppe men det får de i alla fall inte, man får inte stycka av tomten. De var i alla fall jättetrevliga och det hade varit kul att ha dem som grannar. Men nu blir det ju inte så och det de lastade på släpet var ved från förrådet. De hade lämnat det där tills vidare men nu skulle de ta det till sitt hus i Sollentuna istället så att det kom till användning. Jag ville bara vara säker på att det inte skulle kastas.
Sen gav jag mig iväg mot mamma, både jag och Turre var förstås täckta av reflexer och vi gick raskt och sprang en hel del och var väl hos mamma på 33 minuter tror jag. På vägen mötte vi F precis som gången innan och sen gick vi sista biten tillsammans efter att hon parkerat. Sen hade vi en trevlig kväll och även H med dotter V dök upp vilket de sällan har möjlighet till eftersom V har hoppträning på onsdagar. Sen tittade de på syrrans smycken tillsammans och visst ser det lite gulligt ut med 17-åriga V i mammas knä för att se ordentligt? Syrran satt och målade några av de nya smyckena och F rensade svamp. Vi andra gjorde inte så mycket även om jag pluggade lite grekiska och sen förhörde de andra på quiz.
Vid 23.15 gick jag hemåt igen och det gick riktigt bra och det kändes som om jag sprang rätt mycket men det tog fortfarande 33 pinuter att komma hem, lika mycket som det tagit dot. Men visst var det 34 minuter förut?
Sen tog jag några kex och så gick jag och lade mig efter att ha kopplat av en stund med min bok.

Inga kommentarer: