måndag 30 mars 2015

Tänk om det hade blivit upplopp, vart skulle vi då ha tagit vägen?

28/2 Vi hade bestämt redan på fredagskvällen att vi skulle äta en "second breakfast" om vi fick samma frukost på lördagen som på fredagen och det fick vi ju. Vi hittade ett café/restaurang inte alls långt från hotellet och där såg det helt ok ut, så vi bestämde oss för att testa det.
K gjorde en liten miss och lyckades beställa en jätteportion med friterade grönsaker och ost i tempura och pommes för en halv armé.
Hon var däremot väldigt nöjd med hur det smakade, fast det blev ju en hel del över.
I en butik vägg i vägg med vårt hotell hittade vi ett väldigt udd bord, jag undrar hur de ens har gjort det?
Efter brunch fortsatte vi med vårt promenerande och gick vilse igen och igen, precis som dagen innan. Men vi såg en massa fina hus och hittade en matmarknad där jag köpte en stor burk honung och en liter olivolja som jag hade fått provsmaka och den var jättegod.
Jag höll tummarna att den inte skulle gå sönder i resväskan på vägen hem. Vi såg en massa kända platser och de flesta har jag glömt namnet på. Vi blev mer eller mindre förföljda av folk som ville sälja biljetter till alla dessa sevärdheter, men vi hade inte riktigt lust att trängas med en massa annat folk inomhus när det var så fint väder ute.
På eftermiddagen stannade vi till en stund och satte oss på en bänk och åt en varsin glass, jag valde jordgubb- och kaffeglass, de var båda goda, men den som det var kaffe i smakade inte så mycket kaffe som jag hade hoppats. En av anledningarna att vi valde att sitta på bänken en stund var att det kom en stor demonstration förbi och det gick inte att ta sig över vägen som vi behövde gå över för att gå tillbaka. Sen när vi tyckte att det tunnats ut tillräckligt så försökte vi gå in på en av smågatorna för att ta oss tillbaka, men se det fick vi inte göra. Där stod ett gäng kravallpoliser och chasade tillbaka oss och så var det runt hela torget vi kommit till. Vi var inte de enda turisterna som var fast på torget och inte kunde ta oss därifrån. Jag vill inte ens tänka på vad som kunde ha hänt oss om demonstrationen faktiskt urartat, det fanns ju ingenstans att hålla sig ur vägen...
Sen hittade vi en trappa som såg ut att vara öppen och så började vi leta oss hemåt för vi hade gått runt 8 km och det började bli lite mörkt. På vägen tillbaka lyckades vi faktiskt hitta tillbaka till Nespressobutiken och jag köpte en kaffemaskin som jag hoppas kommer att passa in i nya köket. Till den köpte jag också en mjölkskummare. Det fanns ett alternativ med "allt-i-ett", där man ställer mjölken i en integrerad tillbringare i maskinen och sen när man är klar kan man ta loss den och ställa den i kylen, enkelt och bra. Men maskinen var stor, klumpig och ful och jag gillar designade grejer som är snygga. Dessutom var den mjölkskummare som jag valde bättre för mig än den andra, den kan nämligen både värma och skumma mjölken eller skumma kall mjölk. Den passar sig alltså även för att göra iskaffe!
Sen när vi började närma oss hotellet hittade vi en skinnaffär och jag gick in för att se om de hade någon skinnkappa, jag har letat ett tag efter en som liknar lackappan jag fått av Ju. Den är väldigt kall eftersom den är ofordrad och av konstläder,
Dessvärre hittade jag en som satt precis så som jag ville och mina medberoende kollegor hejade på mig när jag ville ha den och det slutade med att jag köpte den och håll i er nu, den kostade 1200 euro!!! Sen hittade vi ett par stövlar åt mig i en annan affär, de var på rea och fanns bara i 2 storlekar för stora för mig, men de var så snygga och billiga att jag köpte dem. Klackarna är skyhöga och smala och skaftet är som en strumpa men det ser ut som helt vanliga stövlar. När jag sa till tjejen i butiken att jag inte skulle få dem över vaderna så insisterade hon på att jag skulle prova dem och sa att de var töjbara.
Vi köpte också en handväska var på ett ställe som hade väldigt många udda och häftiga modeller.
Väl tillbaka på hotellet bytte vi kläder och gick ut direkt, vi kände att om vi satte oss ned så skulle vi inte känna för att ta oss upp igen.
Vi bestämde oss slutligen för att gå tillbaka till samma restaurang vi var på dagen innan eftersom vi varit så nöjda och det blev vi även denna dag!
De hade väldigt fina råvaror och väldigt fräscha rätter.
Jag valde skogsjordgubbar till efterrätt och det visade sig vara smultron! Supergott förstås!

















Inga kommentarer: