söndag 15 mars 2015

Det är ju skitsvårt att veta vad som kommer att bli snyggt



11/2 På onsdagen åkte jag iväg till Kakeldax på lunchen och tittade lite på sten och kakel. Jag ska ju byta kök, troligtvis i mitten av mars, men jag är inte som andra, jag tycker inte att det är kul att planera sånt, jag tycker att det är skitjobbigt. Till viss del beror det på att jag har svårt att visualisera hur saker kommer att se ut innan de är gjorda. Det är ju ett högt spel att chansa då och när det är klart inse att det inte alls blev bra... Tanken är att den sidan där spisen och diskbänken är ska vara helt utan överskåp. Eftersom mitt kök är ett "arbetskök" som är format som en korridor i stor sett, så kommer det nog göra att det känns mycket större och luftigare. Den väggen och den lilla biten på motsatta sidan ska jag ha någon typ av grov sten har jag tänkt, eller också cigarrformade stenar som är lite jämnare och slätare i formen. Den som har en metalliskt glans och utseende är också fin, men jag tror att om man sätter det på en lång vägg så ser det för randigt ut.
Jag hittade en som var rätt ok, den var rätt dyr också men det spelar inte så stor roll eftersom käket och därmed väggen är relativt liten. Dessutom har jag velat byta kök i 10 år och nu när det blir av ska det förstås vara precis det jag vill ha, annars är det ju meningslöst.
Jag tänker inte vara dumsnål. Däremot så kommer stendisken jag vill ha vara nästan lika dyr som resten av köket, men jag har ändå som sagt bestämt mig nu, det får kosta det, hellre än att jag inte blir nöjd.
Den grova stenen jag hittade kommer från samma tillverkare som kakelschemat ovanför, det bör innebära att det är lätt att hitta ett bra, matchande kakel att ha på golvet.
Ja usch, jag tycker verkligen att sånt här är skitjobbigt! Jag tog med mig en broschyr hem så att jag kan bolla med vänner och familj.
På kvällen kom systerdottern över och jag lagade min berömda fiskgryta åt oss. Jag serverade den med ett blandris jag köpt i Thailand och trots att L inte gillar ris så tyckte hon att det var riktigt gott. Inte för att hon är särskilt kräsen, hon äter det mesta som bjuds och är mest glad att hon inte behöver laga mat själv, eller äta maten som min syrra lagar. I deras familj är det pappa som lagar mat och ungarna lagar hellre mat än att mamma gör det. Syrran är nog väldigt nöjd med det kan jag tro.
Vi diskuterade köket, färger och sten också och det känns alltid bättre när man bollat med någon annan och L har ju lite erfarenhet eftersom hon och hennes pappa byggde det köket som de har i "nya" huset och dessutom hjälpt till att utforma köket som mamma och pappa (hennes mormor och morfar alltså) har uppe i Jämtland.

Inga kommentarer: