söndag 22 mars 2015

Han är övertygad om att katter inte går att lita på


16/2 På måndag morgon kom det en kille för att serva mitt larm, det tog rätt lång tid och eftersom killarna som målade mina fönster i somras har målat fast dem kunde han inte göra alla kontroller som han skulle göra, det kräver nämligen att man öppnar alla kontakter och det innebär att öppna alla fönster. Men han bytte batterier i alla trots att det egentligen inte behövdes, det är för att de ska vara i fas och för att jag fått vänta nästan tre månader på att de skulle komma och fixa det. Det är fruktansvärt störande att larmet piper att det behövs servas, varje dag i tre månader!
Dessutom införde han en ändring, den som har monterat larmet från början hade gjort en miss. Larmcentralen piper när man kommer in, innan man har larmat av. Det ska den tydligen inte göra, för då kan tjuvarna eventuellt hinna fram till den och oskadliggöra den innan larmet hunnit gå. Det låter ju rimligt och det fixade han till. Det blev rejält utkylt i huset eftersom alla fönster och dörrar behövde öppnas flera gånger, men jag åkte till jobbet direkt när han var klar, värmde upp gjorde jag först på kvällen när jag kom hem igen.
Turre och Judas brukar ju som sagt låtsas att de egentligen inte är så förtjusta i varandra, men de ligger ofta tätt intill ändå, bara som av en händelse. Denna kväll låg Judas typ på Turre och sov, det enda problemet är att Judas, särskilt på vintern när han har en massa överskottsenergi kan få infall att vara taskig mot Turre. Han slår till honom eller biter honom bara sådär... Inte så att det gör ont, men det gör att Turre som är rätt skeptisk till om katter alls går att lita på, får vatten på sin kvarn. Det gör att de gånger Judas vill mysa med Turre så backar Turre eller så skäller han på Judas för att hålla honom på avstånd. Om Judas är på bushumör så springer Turre undan om han kan, förutom utomhus, då brukar han helt enkelt ignorera Judas som låtsas att Turre jagar honom och andra lekar. I en av de lekarna är utmaningen att springa ikapp Turre och hoppa över honom och sen dra järnet som om Turre jagar honom, men i verkligheten verkar det som om Turre inte har märkt det och fortsätter leka med sin boll istället.
Senare på kvällen körde Judas stretch i soffan, han låg med benen utanför soffan och för att inte hasa ner så höll han ett tag om soffkudden med klorna, det såg rätt kul ut. Fast på bilden syns det inte hur långt över kanten han var med benen...


Inga kommentarer: