tisdag 21 maj 2013

Gotland, vackrast i världen!


7/4 På söndagen var det dags att börja jobba igen, jag kände att det var lite för tidigt, jag var allt annat än återställd. Men en kund på Gotland ville att jag skulle komma över på måndagen och tanken var att jag skulle vara tillräckligt återställd då för att kunna avsluta sjukskrivningen. Vi hade inte riktigt räknat med att jag skulle få komplikationer.
Vid 9 åkte jag hemifrån med Turre och bagage i bilen och åkte till Nynäshamn för att ta båten till Gotland. Jag älskar verkligen Gotland och jag såg fram emot att åka dit. Men visst var jag orolig för att inte riktigt orka med.
På färjan satt jag och filosoferade, tittade på folk, slumrade och tittade på Vänner-avsnitt på surfplattan.
Sen var jag framme, tänkt vad fort det går att ta sig till Gotland nu för tiden. Båten tar c:a 3 timmar och 15 minuter, jag kommer ihåg när dagbåten tog 6 timmar och nattbåten 8...
Trots att det var 1½ år sedan jag var i Visby så hittade jag bakvägen till en parkering som ligger nära hotellet och som ofta har lediga platser. Jag gillar att hitta såna där ställen som ingen annan känner till! Hotellet ligger precis innanför ringmuren, vid Almedalen. Det ligger verkligen jättefint och det är det är snyggt och modernt designat men med härliga gamla detaljer och drivs av en familj som vet precis hur man ger personlig, trevlig service!
Hotel 1, kom ihåg det om ni ska till Visby!
Efter att ha checkat in och tagit upp grejerna på rummet tog jag och Turre en eftermiddagspromenad på ungefär en timme i sakta mak, jag orkar inte mer än långsamma promenader ännu.

När jag tagit mig upp för backen till Rackarbacken och klättrat upp på muren var jag tvungen att stanna där en stund med ryggen stödd mot muren, jag var illamående och yr av backarna och insåg att det kanske inte hade varit en så bra idé. Efter en stund fick vi sällskap av två Japaner uppe på muren och de liksom jag fotograferade och verkade tycka att Visby är precis lika vackert som jag tycker att det är. Jag är så stolt över Sverige och älskar när turister ojar sig över hur vackert det är!
I Visby har våren kommit längre än i Stockholm och krokusen blommade vid muren. Jag gick ju förbi botaniska trädgården på min väg upp och är inte "barren" på trädet helt fantastiska? Jag hittade en kul reklamskylt där de förvisso inte skrivit isär Rocklubb, men lagt till ett extra k...
Jag fotade också ytterväggen på ett väldigt speciellt hus som jag gått förbi många gånger, det är väl tjära som har kokat kan jag gissa, det ser i alla fall rätt häftigt ut.
Vädret var förträffligt och jag och Turre var glada båda två att vara tillbaka på Gotland, men efter vår promenad så var i alla fall jag i rätt dåligt skick så när vi kom tillbaka till hotellet så jag lade jag mig på sängen ett tag.
Strax senare fick jag ett meddelande av Ju's brorson som pluggar i Visby, det visste jag inte förrän samma dag. 10 minuter senare kom han förbi hotellet och hämtade upp mig för en drink innan jag skulle på middag med en annan kompis. Tänk vilken tur jag har, jag har verkligen vänner över hela världen! Ibland föredrar jag att resa ensam för då kan jag med gott samvete umgås med de jag känner som bor vid resmålet.
Jag och A träffas i bästa fall vartannat år och ändå har vi inga problem alls att ha nåt att prata om och vi babblade på om både roliga och djupare saker och sen var jag tvungen att springa vidare. Men jag hade i alla fall fått mig en god drink och en trevlig pratstund!
Nere vid hamnen mötte jag upp med vännen L som jag känt i drygt 30 år och hennes kollegor, runt 8 tjejer.
Vi åt en riktigt god middag, jag bestämde mig för att äta Gotländska specialiteter och valde lamm till varmrätt och Gotlandspannkaka till efterrätt och det var verkligen gott och vällagat!
Sen var klockan rätt mycket och vi bröt upp, jag tog en promenad tillbaka till hotellet och sen gick jag och lade mig ganska direkt.
























Inga kommentarer: