onsdag 8 maj 2013

Ibland smakar lamm med lakrits gott

30/3 I vår familj delar vi upp helgerna på de olika delarna av familjen, så påsken är syrrans familjs ansvar. Alltså var vi hos dem på påskafton allihopa. De har ju flyttat långt ut på landet utanför Knivsta till en gård, så mamma och pappa erbjöd sig att hämta mig så att jag skulle slippa köra, det tackade jag ja till.
De hämtade upp mig och på vägen stannade vi till på Ica och jag köpte Kalles Kaviar som syrran bett oss att göra och så köpte jag en blomma till dem.
När vi kom fram tog vi in Turre och så fick han sitta i sin bur bredvid middagsbordet. Vi kan inte gärna ha 5 hundar springandes kring bordet så Turre fick sitta där, pappas och brorsans hundar i bilen och syrrans och ML's hundar inne på kontoret.
Min svåger är väldigt bra på att laga mat och den här gången hade han gjort lammkotletter med rostade rotfrukter och en sås som det kanske var fänkål i. Den smakade i alla fall lite lakrits och det borde betyda att jag inte skulle tycka om den, men det gjorde jag i alla fall. Lamm har jag ju precis börjat lära mig att äta och ändå var det ingen tvekan, lammet var utmärkt och jag kunde inte sluta äta av det!
När vi hade ätit klart hade både jag och brorsonen ont i magen för att vi hade ätit för mycket, det är alltid just vi två... han är ett riktigt matvrak och jag får ju inte plats med så mycket.
Vi hade i alla fall väldigt trevligt och eftersom jag fortfarande hade ont och var svullen och trött så lade jag mig på soffan en stund och systerdottern och brorsonen turades om att hålla mig sällskap och dessutom är vardagsrummet precis så att man nästan är med i matrummet fortfarande, man ser och hör precis allt. Systerdottern matade mig med godis medan brorsonen begravde mig helt i soffkuddar. Jag var mest orolig för att han skulle tappa balansen och ramla på min mage eller ramla av soffan och slå sig, men det gick bra alltihopa.
Vi stannade till rätt sent men eftersom jag kunde vila när jag ville så gick det rätt bra fast jag var trött. Men när vi hade fikat och spelat quiz och skulle hem, då hade jag så ont att jag hade svårt att inte pusta högt och jag var väldigt glad att jag inte behövde köra själv. När vi kom hem så somnade både jag och Turre ovaggade för han hade fått komma ut de sista timmarna när de flesta gästerna hade gått.


Inga kommentarer: