fredag 26 mars 2010

Vilka bjuder du på middag?


Igår var det Näringslivsdag här i kommunen. Företagarföreningen bjöd in till mässa, seminarium, lunch, drinkar och senare middag med utdelning av olika utmärkelser.
Vi har duktiga företagare i vår kommun och ett stort utbud av varor och tjänster, men folket är inte särskilt intressanta. Trevliga ja, men inte spännande.

Jag satt vid ett bord med trevliga glada människor, men när vi tömt ut ämnet om vad vi jobbar med så hade vi inte mycket mer att säga varandra. Men sen kom en sen gäst till middagen och undrade om vi hade lediga platser och det hade vi eftersom två som skulle suttit vid vårt bord uteblivit. Han satte sig bredvid mig och jag kände igen honom som en lokal politiker, en som jag inte sympatiserar med. Han visade sig vara intressantare än de andra och vi hade samtal om allt mellan himmel och jord, så middagen blev trevlig trots allt.

Jag har en fråga som jag brukar vilja ha svar på, särskilt när jag träffar nya människor.
-Vilka skulle du bjuda på middag om du får välja vilka fem personer du vill så länge de lever och är välkända? Du får alltså inte bjuda din familj och dina vänner.
Svaret man får är ofta överraskande och kul och ger en bra bild av människan man just har träffat och dess fantasi, åsikter och värderingar.

Så vem skulle du bjuda in? Jag vill gärna veta.

I eftermiddag blir det till att packa för London och eftersom British Airways strejkar blir jag tvungen att åka mycket tidigare än jag tänkt och måste därmed åka hemifrån vid 5.30 imorgon bitti. En god vän fyller år imorgon så vi ska in till stan ikväll för att fira lite, äta och ta en öl alltså. Men då gäller det att allt är packat och klart innan jag åker hemifrån. Mitt i detta ska Turre lämnas till syrran som är snäll nog att ta hand om knäppbollen när jag åker bort.

Jag har också beställt en ny fotoryggsäck som har plats för kameran med det långa objektivet monterat, dessutom finns plats för lap top i samma väska och det underlättar ju betydligt när man ska resa på jobb och behöver både kamera och dator. Vissa flygbolag tillåter nu för tiden bara ett handbagage och man vill ju inte gärna checka in datorn eller kameran.
Väskan skickas med bud i eftermiddag så att jag kan packa allt i den till London.

Monterväggen gick iväg till London igår och ska vara framme idag så det lyckades troligtvis bra. Materielen vi ska ställa ut i montern är jag däremot tvungen att ta med mig och checka in. Jag tog med mig min absolut största resväska till jobbet idag för att packa ned allt. Den väskan kan man inte packa full med kläder och grejer, då blir den för tung för att checka in. Nu fick jag pressa ned grejerna i den och expandera den, ändå var det knappt att ett av livflottehöljena fick plats.
Normalt sett åker jag tunnelbana från Heathrow till London, men imorgon får det nog bli taxi. Det är jobbigt nog att åka tunnelbana med en mellanstor resväska. Ska jag nu åka med en mellanstor, en enormt stor och sen ryggsäcken, nej det blir för jobbigt. I London saknar dessutom tunnelbanan ofta rulltrappor och hissar. Jag kan inte se hur jag skulle lyckas ta mig upp och ned för trappor med två resväskor som båda väger över 20 kilo.

3 kommentarer:

JCMAS sa...

Ett snabbt och inte så genomtänkt svar...;

Dalai Lama
Amelia Adamo
Dave Gahan
Nils Kautsky
Bhumibol Adulyadej

Nova sa...

De två sista vet jag inte vilka det är :-)

Nova sa...

Den första har vi för övrigt gemensamt ;-)