onsdag 24 mars 2010

Vanligt måndags quiz med ovanliga inslag

Jag hade bett en ny vän att vara med på quiz i måndags och hon tackade ja. Kul tänkte jag och tänkte inte på att förklara närmare hur reglerna ser ut och vad som förväntas av oss.
Hon dyker slutligen upp med inte mindre än två vänner som också tagit med sig två vänner...
Jag avskyr att säga nej till folk när det handlar om nån sorts gemenskap, jag tycker inte om att välja bort någon, att låta den/dem stå utanför.
Jag hade ju i min tur med mig ett fullt lag och hade varit tvungen att säga nej till en kompis.
Där står jag med ett gäng på 10 personer och man får vara max 7 i ett lag.
Slutligen fixar P så att vi åtminstone får sitta tillsammans, men vi får dela upp oss i två lag och då kan man ju ändå inte vara social på samma sätt, för då kan ju det andra laget tjuvkika. Ja, vad ska jag säga, som man känner sig själv, känner man andra...
St försökte göra det lätt för mig och backade för att inte krångla till det, men så gjorde också M och S. Så slutligen blev vi två lag med tre respektive fem i vardera och då hade vi tvingat två att spela. Ja, så det kan gå.
Stressad blev jag i alla fall, för hur jag än gjorde så var någon missnöjd.
Jag trodde mitt lag skulle bli glada över att slippa sitta precis vid toaletten, men nej, de var missnöjda med att sitta bland alla andra och gnällde på ljudet, värmen och att det var mycket folk. Dessutom blev de irriterade över att jag inte hade någon struktur. Ja, det var ju inte så att jag planerat att det skulle halka mig ur händerna.
Men slutligen vann deras charmiga personligheter och de förlät mig och vi hade kul ändå.
Dessutom kom vi tvåa, precis som J hade förutspått.
Av någon anledning lyckas han nästan alltid gissa rätt och sanningen att säga kommer vi sällan placerade om han inte är med. I hans värld är det trist att vi ofta kommer tvåa och sällan vinner. I vår värld är vi glada om vi kommer placerade, för det gör vi som sagt inte när han är borta.

På vägen hem stannade jag vid nattöppna apoteket och tog ut mina vitaminer och malaria medicinen, har inte hunnit det förrän dess.

När jag väl kom hem fick jag tillbaka Turre som varit på semester i "fjällen" med mina föräldrar. Judas blev så glad att se honom att han till och med masade sig upp från sovläge för att hälsa.

Inga kommentarer: