fredag 12 mars 2010

Objektivt sett så var det nog prisvärt

Nu har jag bokat en resa till Sydafrika över påsken. Trodde att jag skulle vara tvungen att åka ensam, men nu åker systerdottern med. Hon fyller 16 år i juni, så hon är enkel att ha med. Första gången hon åkte med mig någonstans var till Kanarieöarna när hon var 5, det var helt okomplicerat. Min väninna, hennes svägerska och deras barn skulle dit och då bestämde jag mig för att åka med. Då kunde jag ju lika väl ta med mig ett barn jag också.
Hon har också varit med mig till London två gånger och hon är lätt att ha att göra med. Hon pratar visserligen inte särskilt mycket och verkar ofta helt oimponerad av det hon ser. Men hon är intelligent och saklig och gnäller aldrig.
Nu har jag köpt ett nytt objektiv till kameran så att jag förhoppningsvis kan lyckas knäppa lite bilder på lejon och andra spännande djur. Med det här objektivet kommer jag närmare motivet. Det har rätt högt ljustal, men har Image Stabiliser och var relativt billigt så man får ju välja lite efter hur mycket man vill betala. Jag inbillar mig att det är ganska ljust på stäppen i Afrika, så det höga ljustalet borde inte vara något större problem.
Jag köpte objektivet på blocket.se av en döv säljare. Brorsan hängde med mig till Bromma för att köpa det och när vi efter ett snabbt byte av miner, handslag, pengar, objektiv och gester var på väg tillbaka till bilen så utbrister han: -Vad skönt att slippa dösnacka med någon man inte känner! Jag kunde inte annat än hålla med. Men samtidigt önskar jag att jag kunde säga mer på teckenspråk än hej...

Igår köpte jag en ny kameraryggsäck, tanken var att den skulle vara mer lätthanterlig, ha plats för kameran trots att det nya längre objektivet satt på och dessutom ha plats för andra saker man kan vilja ta med sig såsom vatten.
Väl hemma började jag flytta över grejerna i den nya väskan och inser att kameran inte får plats om det nya objektivet sitter på.
Tackar min lyckliga stjärna för att vi har öppet köp i Sverige. Idag får väskan åka tillbaka till affären. Kanske duger den gamla? Kameran får i alla fall plats. Men jag tycker att det är lite struligt att använda den som ryggsäck, det finns inte mycket plats för annat än kameran. Som handbagage på flyget har den lite knappt med plats för biljetter, pass, plånbok, mediciner och bok.

1 kommentar:

Nissepetter sa...

Jag kan säga: "jag är döv" på teckenspråk, men det är ju ren lögn för det är jag ju inte. Det andra jag kan säga är: "jävla ko", men det är ju inte särskilt artigt att säga.