onsdag 24 mars 2010

Pysselkväll?

Ikväll är det dags för pysselkväll igen.
Vi vet med säkerhet att vi haft såna sedan 1998, för syrran har en t-shirt som hon gjort på pyssel -98, den är märkt med årtal. Frågan är däremot om vi inte hållt på sen runt 1995 eller nåt. Varannan onsdag ses vi en massa tjejer hos mamma, det har förstås kommit och gått folk under dessa år, men flera är kvar sen nästan början.
Mycket har hänt under åren, barn har fötts, gamla släktingar har dött, folk har gift sig och folk har skiljt sig eller separerat.
Hundar har kommit och gått också, de flesta har sina hundar med sig och åldrarna är blandade även bland dem.
Vi kallar det för pysselkväll, men nu för tiden är det vanligare att folk inte pysslar än att de gör det.
Min mamma och pappa röker inomhus och därför dricks det kaffe, röks en massa och snackas om precis allt, men pysslas gör det sällan.
Förr hade vi en lista för vem som skulle fixa fikabröd. Nu är vi inte lika organiserade, det fungerade ju ändå aldrig. Oftast har vi nu inget fikabröd och alla är glada ändå, eller så råkar alla komma på idén att ta med nåt precis samma kväll och så går det inte åt.
Vi har bara en regel, man får inte läsa på pyssel. Då blir man tråkig och inte särskilt social.
Undantag görs för de som studerar och för lärare som behöver rätta prov.
Annars har nog det mesta hänt på pyssel. Jag kan inte räkna de gånger någon har visat sin bh för de andra, vi har grillat, bakat, gjort chokladägg, någon har tapetserat ett dockskåp, gjort tröjor, stickat, virkat, sytt, broderat, målat, fixat naglarna, sorterat papper, noppat ögonbrynen, färgat ögonfransar, det finns inte mycket vi aldrig har gjort under de här åren.
Vi har till och med haft Tupperware, sexleksak, ljus, krydd och smink partyn.
Men det som gör pysselkvällarna så viktiga för mig är chansen att se flera goda vänner på samma gång. Det är så svårt att hitta tillfällen nu för tiden då alla är stressade.

Inga kommentarer: