fredag 26 april 2013

Att elektrolyter kan göra sån skillnad


12/3 På tisdag vaknade jag många gånger på morgonen och sköterskan kom in vid 7 och kollade blodvärdet, det var relativt bra efter omständigheterna och sen fick jag smärtstillande. Senare fick jag sätta mig upp en stund och de ville att jag skulle prova att ställa mig upp. Jag hade inte särskilt ont trots att det mesta av medicinen gått ur kroppen vid det laget, men jag höll ändå på att svimma...
Jag fick frukost och kände mig lite dum att behöva hjälp till och med att sätta telefonen på laddning, men de tyckte att jag gjorde lite väl mycket själv.
Jag vilade mycket men svarade på lite jobbmail och tittade på Vänner-avsnitt som systerdottern hade lagt på min surfplatta. Jag kan alla avsnitten utantill så ni kan ju gissa att jag blev förvånad när jag insåg att de avsnitten hon lagt upp hade nya scener som jag aldrig sett tidigare!
När jag mitt på dagen fortfarande inte kunde stå upp mer än några sekunder i taget utan att nästan svimma började jag bli orolig. Sköterskorna sa att det inte var så vanligt, men särskilt oroade verkade de inte vara. Istället satte sköterskan H in ett dropp med elektrolyter och grejer, mirakelmedicin enligt henne när man har lite dåliga blodvärden och hon hade rätt, ett par timmar senare kunde jag inte bara stå upp, jag kunde till och med gå på toaletten själv.
Jag är ju inte jättekänslig mot laktos, men jag kan inte äta särskilt mycket utan att bli dålig och det kändes ju inte så tilltalande när man redan har ont i magen. Jag hade varit tvungen att äta en lunch med ganska mycket laktos i så jag vågade inte äta det till middag också och eftersom jag inte tänkt på att förvarna om det eftersom jag inte är så känslig, så hade de bara en massa matlådor med laktos i frysen.
Det slutade med att nattsköterskan handlade sushi till mig på vägen in, hur snällt är inte det?!

Inga kommentarer: