tisdag 4 december 2012

Jag är ledsen att jag röt till...




1/12 På lördagen var det dags för migrän igen, jag som klarat mig utan det så pass länge... Min nacke vill inte riktigt vara med som det verkar och den hoppar fel så fort jag varit och ploppat tillbaka den. Jag gick upp men var tvungen att ta en spruta och sen satt jag där och svettades och hyperventilerade med öppen mun i nån timme och sen blev det faktiskt bättre. Konstigt att man svettas så när man har ont, det var bara runt 14-15 grader i huset och ändå svettades jag. Normalt fryser jag halvt till döds i den temperaturen.
När jag blivit lite bättre gjorde jag i ordning brunch åt mig. Ett rostad halvt "pizzabröd" som jag "stulit vid lunchen under fredagen, massor med ruccola, rökt skinka, stekt ägg och majonnäs. Vid sidan om tomater och gurka.
Jag klarade förstås inte mer än ungefär hälften av mackan, men resten ställde jag in i kylskåpet till senare. Iskaffet jobbade jag vidare på.
Ute var det fantastiskt fint, men också läskigt kallt, jag ville inte ens tänka på att jag hade lovat att möta upp H och hennes syrra i stan på kvällen, jag ville helst inte gå ut alls.
Slutligen sparkade jag mig själv i ändan och tog på mig skor och dubbla morgonrockar och hasade ut till förrådet för att leta julpynt och snöskyffel.
Jag stod där och försökte dra fram grejerna som jag faktiskt hittade men inte fick loss, det är så fullt i förrådet att jag blir galen så fort jag behöver nåt. Tanken var ju att riva det gamla och bygga nytt i somras men eftersom jag inte fick bilen såld så hade jag inte råd. Förhoppningsvis kan jag ta tag i det så fort det blir vår. Frågan är bara var jag ska ha alla saker under tiden? Antagligen blir det väl under presenning på verandan.
När jag slutligen slogs med den sista lådan och den vägrade ge upp så utbrast jag plötsligt väldigt argt: -Men, kan någon ta och hjälpa till eller?!
Och plötsligt var det som om någon tog tag i den och lyfte, sekunden efter att jag sagt det så var den loss...
Jag mumlade bara ett tack och lommade tillbaka in och skämdes lite för vilken ton jag använt. Man kanske ska fråga först innan man blir sur för att man inte får hjälp..?
Ja, de säger ju att man får hjälp om man bara ber om det...
Jag ställde upp ljusstaken och hängde upp två stjärnor, det får räcka så här långt för mig. Jag vill inte tröttna på julen innan den är här.
Framåt kvällen tog jag en dusch och gjorde mig i ordning för att åka in till stan, det var -5 grader vilket jag tyckte var outhärdligt.
På Tudor Arms mötte jag upp med H och hennes syrra och vi satt och snackade i ett par timmar tills Tudor stängde, då skjutsade jag dem tillbaka till hotellet och så gav jag mig av till Dubliner ensam. Det är ju ett säkert kort, det är ju alltid någon man känner där.
Men se, det var det inte. För första gången någonsin så kände jag inte en käft, jag gav det 30 minuter och sen gav jag upp och åkte hem.

Inga kommentarer: