tisdag 4 december 2012

Vad gör man med så många ägg?

29/11 På torsdagen var det bättre väder än tidigare i veckan, det var visserligen snö och kallt, men det regnade inte i alla fall. Alltså fick jag med mig J på promenad. Eftersom det var så pass kallt tänkte jag vara smart och sätta på mig den nya mössan jag köpt i San Francisco. I mitt tycke är alla mössor fula och då kan man lika väl ha en riktigt ful på sig och göra ett "statement" liksom... och ha lite kul.
Det funkar visst inte riktigt så... Jag som sällan skäms alls tyckte faktiskt att det var pinsamt att gå runt i en så ful mössa och märkte att jag inte gärna mötte någons blick under vår promenad. Mössan är fulare på än av, så ni får säkert inte riktigt grepp om hur ful jag egentligen var...
När vi kom tillbaka till parkeringen vid Rondellens köpcentrum gick vi in på Ica och mitt köpstopp skulle brytas. Jag var däremot rätt duktig, för tanken var att komma ut med ruccola, tomater och gurka framför allt och det var det och lite mer grönsaker, mjöl, leverpastej, smörgåsgurka och en liter mjölk som jag kom hem med faktiskt. Det gick på totalt 205:-, så det tycker jag är rätt bra när man inte har handlat på runt 2 veckor?
Jag köpte rotgrönsaker och sånt och när jag kom hem satte jag igång med att laga soppa.
Jag gjorde återigen en klar köttsoppa på olika grönsaker och färdigt kött från frysen och så lite pasta. Det blev ändå bättre än förra gången och när det var färdigt hade jag några liter god soppa på verandan. Ja, det var ju enklare att ställa ut den där än att flytta runt allt i kylen för att få plats med den stora kastrullen.
I kylen står nu också 30 ägg som jag köpt genom kollegan Z, vars grannar är äggproducenter. De kostade 30:- men är jättesmå! Tydligen kommer de från unghöns och då är de visst lite mindre.
Tanken på närproducerade ägg tilltalade mig, men nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra med alla ägg, för jag har en del ägg sedan tidigare också.
Har ni några tips?
Jag tänkte nog i stort sett inte baka med dem, de är för små och jag är inte mycket för kakor och sånt. Nej, helst nyttiga tips!

2 kommentarer:

Elin sa...

gör en äggstanning, peta in grönsaker, kanske lite ost (feta, mögel eller vanlig), kanske lite salami eller vad man har hemma. toppa med skivade tomater och voila! = paj utan deg! grädda i ugn tills den är stannad. oftast jättegott och så en liten sallad på det så har man käk!

Nova sa...

Wow, vilket jättebra idé!
Jag har nog aldrig gjort äggstanning och jag har ju en massa saker i frys, kyl och skafferi som jag kan peta i.
Jag har tomater och andra grönsaker, svamp i massor, konserver, fetaost och en massa andra grejer.
Tack för ett jättebra tips!