onsdag 5 december 2012

Lilla döden

3/12 På måndagen när jag vaknade var det -14 utomhus, det vill säga lite varmare än det varit på natten i alla fall, då var det runt -16. Dessvärre var det 14 grader inomhus och jag som verkligen avskyr allt vad vinter, kyla, mörker och snö heter vill helt ärligt bara rulla ihop mig i fosterställning framför kaminen och inte gå upp förrän det är vår igen...
Jag blir inte bara ledsen och deprimerad, jag blir arg också. Jag önskar att det var någon som var ansvarig för att det är så kallt, så att jag fick slå den personen, kanske skulle det kännas bättre då?
Dagen blev inte bättre när jag skulle dubbelchecka att jag har alla evenemangsbiljetter och sånt utskrivna inför december, för då upptäckte jag att presentkortet på 6000:- som jag tänk använda för att åka till Thailand gick ut i mitten av oktober...
Jag tycker att det är väldigt underligt med presentkort som bara gäller i ett år, är inte det rätt ovanligt?
Snacka om att det måste vara lukrativt att sälja presentkort, folk glömmer ju att handla för dem och pengarna hamnar rätt i fickan på butiken.
Ju ska försöka hjälpa mig att ordnda upp saken eftersom hon känner de som utfärdat presentkortet...
På vägen till jobbet blev dagen bara sämre, jag insåg just med all önskvärd tydlighet att Vinyl 107 tänker spela endast och bara julmusik nu ända fram till jul... Man kan väl inte spela julmusik 24 timmar om dygnet i 4 veckor?!
Saken blir ändå värre om man betänker att säkert 70% av svensk julmusik är inspelad av Peter Jöback... Om jag blir tvingad att lyssna på hans mesiga röst en gång till så kastar jag ut radion genom fönstret. Det blir spotify i bilen från och med nu.
Jag vet inte om min dieselvärmare i bilen inte fungerar som den ska eller om jag bara borde ta tag i att läsa instruktionsboken, för det blir inte särskilt varmt och den går inte mer än kanske 5 minuter i taget. Det räcker inte riktigt när det är -15 grader och snö.
När jag kom hem från jobbet tyckte jag att jag hörde ett pip precis när jag kom in genom dörren men drog slutsatsen att det nog bara var ett extrapip från larmet när jag larmade av.
Jag gick till köket för att mata Judas och Turre och hörde ännu ett pip från hallen.
Jag gick dit och tänkte att det kanske var brandvarnaren så jag ställde mig under den och väntade. Jo, det var brandvarnaren som sa att batteriet var lågt.
Jag tog en pall, monterade ned varnaren och tog ut batteriet.
Precis när jag vänder mig för att gå piper den till igen...
Hmmm, hur kan den pipa när batteriet är uttaget?
Jag kände mig precis som Phoebe i Vänner när jag misstänksamt tittade på varnaren igen och den pep ännu en gång.
Nästa utväg var att slå sönder den men jag väntade en stund för att se om den slutade och faktiskt, efter ett par pip till började den mattas av.
Vid strax före 19 åkte jag hemifrån, lämnade Turre hos mamma och pappa och åkte in till stan för att spela quiz. Jag vågar inte låta Turre sitta i bilen i den kylan oavsett hur många jackor han får på sig och runt sig.
Vi vann quizzet och var rätt nöjda och jag pratade med B en stund eftersom han ska flytta till Malta på söndag så nu kommer jag inte se honom på länge och så skjutsade jag honom till tunnelbanan.
När jag satte igång telefonen igen efter quizzet hade jag fått ett meddelande från Ju, hon hade fixat presentkortet så nu har jag till slutet av Juni på mig att åka till Thailand. Hoppas innerligt att inget kommer emellan, tanken är väl att åka i februari, vi får väl se om det blir av.
Jag hämtade Turre och åkte hem, när jag kom hem var det runt -18 grader och inomhus var det 17 grader fast jag eldat som sjutton innan jag åkte hemifrån.
Jag tog in en hink soppa från verandan och körde den rätt länge i micron för att tina den och sen blev det soppa till sen middag.
Jag somnade inte förrän vid 2 denna natt heller.

Inga kommentarer: