torsdag 20 december 2012

Är min självbild så skev?


15/12 På lördagen gick jag upp vid 11.30 ändå blev det stressigt att ta sig till stan till klockan 14, när jag äter helgfrukost tar det helt enkelt rätt mycket tid...
Jag duschade och åkte in mot stan och parkerade i parkeringshuset vid Norra Latin för att vara säker på att Turre inte skulle frysa ihjäl. Sen gick jag till Face på Drottninggatan för att skämma bort mig själv. Kan ni tänka er att de inte ens har plogat trottoarerna i stan ännu?
Det är inte okey att man ska behöva vada fram i lössnö nästan 2 veckor efter att det har snöat. När ska de köra bort snön och inte bara försöka köra den åt sidan?
På vägen gick jag in i klänningaffären som ligger där, jag vet inte vad den heter. Mannen som äger den talade kvickt om för mig att han inte hade en viss klänning i min storlek, saken är bara den att han angav en storlek 1-2 storlekar större än vad jag brukar ha i klänning och det sa jag. Men han skakade på huvudet och sa: -Jag ser dig och du är den storleken...
Hur kan man se det när någon har dubbla tröjor, tjock scarf och vinterkappa på sig?
Jag påpekade än en gång att jag är mindre på överkroppen än nedtill och att just klänningar ska vara 1-2 storlekar mindre än vad han trodde men han skakade bara på huvudet som om han trodde att jag levde i förnekelse så jag vände och gick ut.
Det är konstigt att folk alltid tror att man inte har någon spegel hemma eller ens andra kläder för den delen...
Det var ju likadant när jag skulle köpa skinnjackan i London i somras, väljer jag bara rätt modell så kan jag ha en mycket mindre storlek än vad folk tror. Den killen sa att den jackan jag ville prova var 4-5 storlekar för liten, men den satt perfekt och det erkände till och med han. Jag påpekade att det var en skärning som passar min kropp bättre och att jag visste det när jag såg den.
Nåja, när jag kom in på Face visade det sig att nageltjejen tagit ledigt och missat att det var på lördagen jag skulle komma, språkförbistring helt enkelt, hon talar inte svenska.
Men hon skyndade sig in och nån halvtimme senare var hon på plats och under tiden jag väntade så snackade jag lite med tjejerna i sminkbutiken och ondgjorde mig över butiksägaren i den andra affären och de oohade och aahade precis lagom mycket som man ska som tjej!
När nageltjejen dök upp var jag lite irriterad men hon visade sig vara världens gulligaste och bad om ursäkt ordentligt så det försvann snabbt, dessutom lovade hon mig nån specialgrej som ursäkt så sen hade vi jättetrevligt och snackade en hel del. Hon kunde helt okey engelska.
Först fixade hon mina naglar och längde två av dem lite för att de skulle matcha ordentligt men jag kan tycka att det var lite överkurs eftersom det enda som krävdes var runt 1-2 mm...
Sen fick jag ett speciallack som håller tills man tar bort det, ska nog få sitta i 3 veckor trodde hon i alla fall. Sen har naglarna växt ut så pass att det inte är snyggt längre, men det chippas inte av i alla fall!
Sen fixade hon mina tånaglar och fötter och så slutligen fick jag färgade ögonfransar och bryn och en ansiktsmassage. Allt som allt tog det 3 timmar och hon var mycket noggrann, eftersom det var ett erbjudande inför julen så skulle det kosta 1200:-. Men hon räknade två gånger och sa att det blev 998:-... Då sa jag att hon skulle ta 1200:- eftersom hon varit så bra, då blev hon glad.
Förlängningarna och speciallacket bjöd hon på.
När jag kom hem var jag helt slut och Turre hade suttit alldeles för länge i bilen så jag satt hemma och tittade på True Blood helt ensam en lördagskväll istället för att hitta på nåt och det var så skönt!

Inga kommentarer: