torsdag 13 september 2012

I want to quit the gym!

12/9 På onsdagens lunchpromenad tog jag med mig kollegan I's hund, hon sitter ju bara på kontoret annars. Hon och Turre är inte direkt kompisar men accepterar och respekterar varandra och de gick gärna bredvid varandra utan att på något sätt visa att de visste att den andra var där. Hon var lite osäker i början eftersom vi egentligen inte känner varandra men efter ett tag verkade hon ha bestämt sig för att jag var okey.
Det tog oss runt en halvtimme att gå vår runda och vi mötte de två joggarna igen varav jag ju känner S och han kommenterade att vi måste sluta mötas så här...

Jag har försökt att gå ur både Postkodslotteriet och gymmet, men de har så duktiga säljare att det är näst intill omöjligt! När jag nu återigen ringde Postkodslotteriet så slutade det med att jag drog ned till en lott i månaden istället för att avsluta min prenumeration... En riktigt duktig och dessutom trevlig, ärlig, rak och personlig säljare pratade jag med och jag har i alla fall dragit ned mina månadskostnader med 150:-...
Jag känner mig som Ross och Chandler i Vänner när de försöker gå ur gymmet och misslyckas och slutligen har ett gemensamt bankkonto istället.
Jag bokade en jobbresa till Alicante i slutet av September och där ska jag möta en del av styrelsen för "jobbföreningen" och vi ska göra en del förberedelser inför vårt internationella möte där nästa vår. Jag blir borta ungefär 2 dygn och det blir mycket resande och mycket jobb på kort tid, men det blir säkert lite trevligt också och förhoppningsvis lite varmare än hemma.

Så fort klockan slog 16 satte jag mig i bilen och åkte hem för att göra mig i ordning för kvällen. Vid 17.45 åkte jag mot stan och köerna var inte alls så jävliga som folk hade sagt och som de sagt på radion så det tog mig inte alls lång tid att ta mig till Globen.
När jag skulle ta mig ur garaget så råkade jag gå förbi Hemtex och såg ett par svarta satinlakan i deras skyltfönster och insåg att det var precis vad jag alltid önskat mig och gick faktiskt in för att köpa dem. Men när jag väl kom in såg jag ett par likadana fast ljusblå och något sånt har jag ju letat efter i ungefär 2 år, så jag köpte dem istället. Jag hade inte riktigt pengar till att köpa båda, för ett par kostade 800:-.
Jag mötte upp med Å och sen ställde vi oss i kön för att komma in på Globen för att se Nickelback, som jag ärligt sagt inte ens visste vilka de var. Ja, jag är musikanalfabet.
Först var det ett förband på scenen Daughtry, de var bra men jag stör mig ofta på att jag inte hör vad folk sjunger när det är liva. Man måste liksom ha lyssnat in sig innan.
När de spelat började scenarbetarna att tömma scenen och vi blev lite förvånade. Vi blev ännu mer förvånade när de inte lastade på några nya grejer och vi blev rädda att vi skulle få vänta väldigt länge innan Nickelback kom in.
Men nej, det skulle inte på något mer. Det var en härligt avskalad känsla med ett trumset och 3 mikrofoner och inget mer. Förutom gitarrer och basar och sånt som de bar upp själva då.
Jag tyckte att de var jättebra faktiskt och de verkade ha kul på scen och roade oss en hel del faktiskt. Jag vet inte om jag verkligen brukar skratta när jag är på konsert, men det gjorde vi flera gånger. Trumsolot som vi fick var också helt otroligt och jag kan gissa att trummisen inte har behov av att gå till gymmet efteråt.
Vakterna framför scenen höll de närmaste med vatten och "matade" det i dem med flaska, det kanske är så det brukar gå till, men det är första gången jag har sett det.
Dessutom kastade de ut öl till publiken och visst var det rätt roligt, men jag undrar lite vad syftet var eftersom de kastade ut det i plastmuggar och publiken bara blev sprayad med öl och ingen faktiskt fick något att dricka. Kanske är jag för gammal för att fatta?
Det visade sig att flera jag kände var där också, bland annat Quiz-L som inte sagt något om det alls. Vi stämde möte till efteråt men det var så mycket folk att de gav upp och gick till bilen istället. Det gjorde vi också och sen fick vi såt i kö för att komma ur garaget. Jag fattar verkligen inte varför de bygger en ny arena precis vid Globen och Hovet där det redan är trafikkaos nästan varje kväll. Hur ska det bli när alla arenorna har nåt på gång samtidigt?
Det måste verkligen vara det sämsta stället i Stockholm att bygga en ny arena på.
Vi kom slutligen ut och sen tog det inte mer än 5 minuter att ta sig till Dubliner och vi tog en drink, eller jag tog vatten då, men vi satte oss en stund och bara kopplade av.
J var där och jag fick en hjärtsnörp och visste inte riktigt hur jag skulle hantera det, men det löste sig av sig självt när han kom fram och sa hej och inte så mycket mer.
Strax senare åkte vi hemåt och jag körde Å hem till Bromma innan jag åkte hem. Jag kom hem vid 0.30 ungefär och gick och lade mig direkt.

1 kommentar:

Eva in Athens, Greece sa...

Knasigt med sådana där säljare, men nästa gång kanske du lyckas. Gymet är förstås bra och rätt vad det är vinner du på lotteriet... ;)
Mysig lunchpromenad med hundarna!
(Knäppt med ölen, håller med! Vem vill bli sprayad med öl?!)
Ha en fin helg, Nova!
☼☼☼