onsdag 5 september 2012

Jag vill se isbjörnar, inte pingviner

3/9 På natten till måndagen sov jag oroligt och vaknade till och från hela natten och vid 5.15 gick jag upp en stund och K hann gå upp och vi bytte några ord innan jag gick och lade mig igen. Som vanligt sov jag som bäst när det var dags att gå upp.  Jag stekte upp ett par ägg till äggmacka och åkte till jobbet greppandes min frappé.
Äggmackan visade sig vara sådär, det passade inte riktigt med kallrökt skinka till tyckte jag.
Jag glömde förresten berätta om tjejen som jag hittade vid vägkanten i Fresta på väg hem från Kista igår, just då jag lämnat av S hemma hos henne. Tjejen stod vid vägkanten, bilen stod konstigt snett och med varningsblinker på.
Hon såg ut att vara ledsen så jag stannade och klev ut och frågade vad som hänt. Tydligen hade hon kört på refugen i 55 km/h och det hade smällt till rejält och nu gick bilen inte att köra. Fälgen var inte snygg alls och petade in i däcket, det gick inte att vrida ratten heller.
Hon var inte så gammal och hade troligtvis precis fått körkort, hoppas jag i alla fall... Det är ju väldigt orutinerat att köra på en refug i den hastigheten, i en sväng, när man dessutom är på väg in i ett område med barn, katter och hundar.
Det sa jag förstås inte till henne, hon var leden nog som det var. Jag höll henne sällskap medan hon väntade på sin kille och sin mamma och de kom båda två med bara någon minuts mellanrum och då sa jag hejdå och åkte hemåt.
Men K hade sett dem en stund senare när hon klev av bussen och då var det både ambulans och polis där. Hon klagade på att hon hade väldigt ont i örat men det fanns inget märke så jag tänkte att det var stöten eller ljudet som skadat trumhinnan och att det inte borde vara någon fara. Kanske lika bra att kolla i alla fall.

Nåja, tillbaka till måndagen.
Direkt efter jobbet åkte jag mot stan och ett föredrag som hölls av Polar Quest. De säljer resor till väldigt exotiska ställen som Galapagos, Afrika, Grönland, Svalbard och Antarktis.
Dit jag helst av allt vill åka först är Svalbard, det verkar så spännande, vackert och intressant.
Problemet är bara att resorna kostar från 39 990:- / person och uppåt och det inkluderar inte flygresan, men dock det mesta annat.
Det var flera på den här föreläsningen som redan åkt med Polar Quest och de var alla helt lyriska och sa att det var välorganiserat och jättebra alltihopa. Det låter ju lovande, det finns ju ingen bättre reklam än nöjda kunder.
De som talade var också trevliga och visade en massa bilder med helt fantastiska motiv. Jo, jag vill definitivt åka. Problemet är bara att det finns en massa andra hål att stoppa pengar i, en sån här resa kostar ju faktiskt som 1-2 nya kök och jag behöver åtminstone ett...
Men sen fick jag en idé!
Jag fyller ju 40 i april nästa år, så härmed önskar jag mig bidrag till en sån resa, det är väl ett ypperligt sätt att ålderskrisa?
Japp, och så får jag väl önska mig samma sak i julklapp.
Jag kom inte hem förrän efter 20, det tog mycket längre tid än jag väntat mig och föredraget om Antarktis var lite längre än jag hade önskat. Om jag åker dit så är det mest för att jag sett alla andra intressanta platser jag velat se innan jag dör.
Tanken på att besöka en pol är ju fantastisk, men det är inte prioriterat.
Jag lagade nudelsoppa till middag och pratade med L en stund, sen såg jag klart på säsong 1 av Lipstick Jungle.

1 kommentar:

indianmarknad.se sa...

Åk till Galapagos, Ecuador