måndag 3 september 2012

En härlig kväll

1/9 På lördagen fick vi gå upp i rimlig tid, runt 9.40, för tjejerna skulle ta tåget hemåt strax efter 12 och det från Stockholm.
M kokade ägg, jag gjorde kaffe och tog fram grejer och sen började det bli bråttom när vi ätit klart så vi lämnade allt där det var förutom färskvarorna och sen åkte vi till stationen.
När jag ändå var uppe och ute så åkte jag raka vägen till Barkarby och Elgiganten. Vi var nu inne på åtminstone 36:e timmen av ihållande regn, jag kan inte minnas att jag någonsin varit med om ett regn som inte ens haft kortare avbrott..?
Jag köpte en ny locktång så som jag bestämt och så köpte jag ett par datorhörlurar med mikrofon om jag nu någonsin kommer igång med skypandet.
Sen åkte jag hemåt och njöt av tystnaden. K hade åkt till Alingsås över helgen, tjejerna hade åkt hem och Turre var med mamma och pappa i Jämtland. Jag som tidigare ofta var helt ensam känner det som en riktigt lyx när det händer. Jag visste inte att jag hade sånt behov av ensamhet.
Jag vilade en stund, gjorde en räkmacka till middag och pratade med J i telefon i nästan en timme och sen började jag verkligen vara tvungen att göra mig i ordning. Jag skulle ju uppvakta brorsdottern på 25-års dagen och tiden jag fått var "efter 16". Jag hade hört av mig under dagen och frågat vad som var försent och fått svaret att det gick bra att komma när som helst.
Inte förrän strax efter 19 åkte jag hemifrån med en flaska vin i högsta hugg som present och så stannade jag och köpte 10 röda rosor.
Vid 20 hade jag parkerat och hittat till porten och precis innan jag börjat fundera på hur jag skulle ta mig in så kom hela P's familj ut, eller i alla fall mamma och syskon och de närmaste familjevännerna.
Efter lite snabba kramar skyndade de på mig och sa att jag skulle ta rygg på någon som gick in, annars skulle jag inte komma genom porten. Sagt och gjort och några minuter senare hade jag faktiskt letat mig fram till rätt lägenhet.
Vi hade en väldigt trevlig kväll, jag. P, hennes sambo och en kompis som dök upp senare. Jag fick kaffe, pizzaslice och cup cakes och det var verkligen ett jättegott kaffe.
P fixade mitt hår med plattång som locktång liksom så som hennes syrra frisören visat henne och under tiden lyssnade vi på filmen Heartbreak Hotel i bakgrunden. Själv har jag inte sett den men de kunde den nästan utantill och fnissade åt de välkända replikerna.
När kompisen A kom skulle vi röka vattenpipa och eftersom det är en väldigt liten lägenhet och det inte går att koppla ur rökdetektorn så tejpade A en påse runt den.
Det smakade visserligen rätt gott, men efter ett tag fick jag ont i huvudet och slutade röka vattenpipan.
Vid 23.20 gick jag vidare för att åka till Dubliner, B kanske skulle ha kommit dit men det gjorde hon inte och jag befann mig plötsligt ensam på Dubliner utan en enda jag kände i närheten...
Men musiken var ju bra för det var samma band som kvällen innan så jag tänkte att jag kunde ge det lite tid och lyssna på musiken.
En stund senare kom det in en tjej som hade en jättesnygg scarf med stjärnor på och jag frågade var hon köpt den, som tur var så var den ny och den var köpt på Cubus, jag bestämde redan där och då att jag skulle leta efter en redan nästa dag.
Just när jag pratar med den tjejen dyker N och J upp och jag var så välkommen att sitta med dem och deras kompisar och sen dök förstås några till upp som jag känner. Allt eller inget är tydligen det som gäller. Jag satt med J och hans kompisar resten av kvällen och det var lättsamt och trevligt.
Jag åkte inte hem förrän de tände i taket och var inte hemma förrän en stund efter 3. Men jag gick inte och lade mig direkt och när jag gick och lade mig när klockan var 5.30 var jag fortfarande så uppjagad i hjärnan att jag bara drömde en massa konstiga drömmar, vid strax efter 9 gick jag upp och tog en stilnoct och sov nästan på stört igen och helt utan störande drömmar.

En härlig kväll hade det varit i alla fall.

Inga kommentarer: