torsdag 6 september 2012

Jag ångar som en dröm

5/9 På onsdagen vaknade jag relativt pigg och utvilad, vilken ovanlig och skön känsla!
Jag gjorde min kaffe och åkte till jobbet och fick en hel massa gjort på förmiddagen. Men sen framåt eftermiddagen kajkade internet helt och hållet och man inser inte hur mycket man använder det förrän det är borta.
Jag skrev en massa e-mails och lade dem i utkast och utan några e-mail in eller ut, så blev det plötsligt stopp i arbetet efter en stund.
Jag gick in och beklagade mig hos kollegan D men medan jag satt där och hade ett minimöte så kom vår datakille J och fixade så att vi kunde jobba vidare.
Resten av eftermiddagen gick lika bra som förmiddagen och jag var riktigt nöjde med mig själv. Jag har fått så gott som hela min lista gjord och det är ju bra, för listor fylls ju bara på vartefter.
När jag kom hem efter jobbet så gick jag och lade mig en stund men trots att jag var trött kunde jag inte sova och sen kom K hem så då gick jag upp.
Hon hade varit ledig under dagen men hade åkt till Täby Centrum för att kolla in sin nya arbetsplats, den nya Apple Store som ska ligga där. Men än så länge var det bara en stor vägg som täckte hela entrén, antagligen för att skapa lite nyfikenhet och för att folk inte ska se vad som händer där inne.
De ska jobba mer eller mindre dygnet runt nu för att bli klara, K ska till exempel jobba 20-05 på fredag!
Vid 18.28 började jag gå mot mamma och pyssel. Inte för att mamma var där, de var ju på väg hem från Jämtland, men jag var ju tvungen att vara i tid och låsa upp och larma av åt de andra.
Jag sprang och gick de drygt 4 km och gjorde det på rekordtid tror jag (33 min). Jag vet inte om det berodde på att Turre inte var med, för inte kan det vara så att jag kortat tiden under sommaren egentligen, jag har ju inte gjort ett enda dugg för att hålla kondition och muskelmassa uppe...
Jag kom ganska precis i tid, bara ett par minuter sen, men var var de andra?
Jag satt på trappen och ångade av lite innan jag gick in, det känns som om man är mil från partypinglan från helgen när man sitter och ångar ned trappan och kameran med svett och värme. Sen tycker i alla fall jag att jag ser ut som två helt olika personer med och utan smink.
Till slut dök L upp och senare syrran och systerdottern, vid 20.30 kom även mamma och Turre hem, pappa dök upp lite senare efter några ärenden. Slutligen dök även M upp en stund och vi hade väldigt trevligt.
De andra har inte ens svarat många av dem!
Det tycker jag är fräckt, visst svarar man väl när kompisar smsar en?
Prick 22 började jag och Turre gå hemåt, jag hade haft med mig reflexväst till mig och reflexhalsband till honom och dessutom koppel och halsband. Han går ju lös ända tills vi måste gå utefter stora vägen, jag vill inte att han blir skrämd eller så och hoppar ut framför en bil.
Det var väldigt kallt ute och mina armar var så kalla att de sved, men så länge man rör på sig så fryser man ju i alla fall inte.
37½ minut senare var vi hemma, inte något bättre tid än före sommaren vilket får mig att tro att det faktiskt är Turre som påverkar tiden.
Jag hoppade in i duschen direkt för jag var svettig och varm samtidigt som jag var väldigt kall om skinnet, det var knappt 11 grader ute och jag hade haft kortärmat.
Duschen svalkade och värmde så att jag var lite mer jämn i temperaturen när jag kom ut och så tog jag en macka och te. Sen fick jag äntligen tag i Ah som jag inte pratat med på hela sommaren och vi var tvungna att lägga på för att jag skulle sova, så efter 1½ timme lade vi på för att vi måste, inte för att vi pratat klart...

Inga kommentarer: