torsdag 25 februari 2010

Vattenfest och väntan på rådjur

På måndagseftermiddagen grävde jag mig fram till krypgrunds-luckan. Det blev inte så tungt och omfattande arbete som jag hade fruktat faktiskt. Sen kröp jag in där och tittade mig omkring, men jag visste ju egentligen inte vad jag tittade efter. Det enda jag kunde konstatera var att det inte sprutade vatten så att jag såg det och att vattenmätaren stod helt still, alltså sprutade det inte vatten någonstans där jag inte kunde se det heller.
Jag ringde min snälla granne vars sambo föreslagit att jag skulle fråga honom om hjälp.
Ett par timmar senare när han kom hem kom han förbi och kröp ned under huset. Det tog inte lång tid innan han hade en idé.
Han hade hittat en stickpropp som inte var inpluggad och när han följde den tyckte han den verkade höra till en värmeslinga till rören. Han stoppade in kontakten och kröp ut och stängde efter sig. Vi stod och snackade lite medan jag tog en cigg och under tiden så hörde vi hur vattnet började spola inne i badrummet där vi lämnat kranen öppen. Det tog alltså mindre än 5 minuter att tina. Tänk vilken lycka att kunna gå på toaletten igen.

Sen så ringde jag runt till mina stallvänner för att hitta hö att stödfodra rådjuren med.
De har varit ända uppe vid min dörr, troligtvis för att försöka få tag i grankransen jag har på dörren. De är helt desperata nu när det varit så mycket snö under så lång tid att de till och med varit fram till en kompis dörr och dragit i en "gran"girlang gjord av plast.
Nu har hösilaget jag köpte av grannstallet legat i ungefär 1½ dygn och när jag åkte hemifrån i morse var det fortfarande ingen som hade hittat dit.
Det brukar vara rådjur runt mitt hus och på min tomt nästan dygnet runt, året runt. Men nu har de inte gjort spår på nästan en vecka. Kanske är jag för sent ute?

Inga kommentarer: