fredag 5 februari 2010

Suddiga planer och suddiga ögon

Så där, nu är det mesta klart på jobbet inför min veckas semester i Florida.
Förhoppningsvis har jag fått undan allt så att inget biter mig i häcken lagom tills jag har åkt.
Visserligen ska vi ha kommittémöte per telefon medan jag är borta, frågan är om det är vettigt att ringa in eller inte. Kommer jag ens att lyckas räkna rätt tid från Florida-Sverige-England? När är det egentligen tänkt att jag ska ringa om mötet är kl 18 London-tid?
Undrar om det är oerhört dyrt? Nåja, jag tar med mig mötesagendan och det ifall att.

Att packa gick oroande lätt igår, nu blir jag orolig för hur mycket jag har glömt. Fast det som inte kan köpas i USA, finns nog inte på marknaden alls kan jag misstänka. Men dyrt kan det förstås bli ändå. Det som är viktigt är att jag har med mig mina mediciner, kan vara nog så svårt att få sånt utskrivet utomlands. Det vet jag ju sedan jag glömde Levaxinet när jag åkte till London....

Jag tog slutligen beslutet att sova på hotell på Gatwick, det blir nog bäst så. Visst kostar det runt 700:-, men det kan det nog vara värt. Vissa blir ju arga och buttra när de inte får mat, jag blir det om jag inte får sömn. Mitt jämna glada humör får sig en ordentlig törn om jag lider av sömnlöshet, särskilt om det är på grund av någon annan.

Älskar det faktum att man numer kan checka in på internet och själv skriva ut Boarding Card.
Känns bra att veta var jag kommer att sitta och att allt är klart. Fick fylla in passuppgifter på British Airways hemsida, de behöver det för att jag ska komma in i USA. Numer ska man också ansöka om inresetillstånd på internet. Det gjorde jag när jag åkte dit i oktober. Detta tillstånd ska gälla i två år eller tills passet går ut, så det ska vara alldeles lugnt. Jag kom ju in i oktober utan problem. Det enda som oroar mig är att jag inte har referensen kvar, så strular det till sig så har jag inget att komma med...

Av någon anledning har jag haft svårt med mina ögon i några dagar. Jag får det till och från. De känns trötta och svidiga och jag ser suddigt. Inte som om jag har svårt att se, utan mer som om de är torra eller som om man fått damm i dem. Har försökt med ögondroppar, men det tycks bara hjälpa mot svidet. Det brukar gå över, så jag är inte särskilt orolig.

Jag lovade J att ta med mig adapter så vi kunde ladda kameror, telefoner och dator, men nu hittar jag den inte.
Jag vet att vi använde den i London för 1½ vecka sen och L säger att hon lade den på min väska, men jag hittar den inte. Tänkte att den kanske ligger i jobbväskan, men det tycks den inte göra. Surt att behöva köpa en ny. Lagom tills jag har gjort det hittar jag säkert den gamla...
Får inte glömma att jag ska köpa glasögon åt C på Arlanda också, han har ju officiellt blivit gammal nu och behöver läsglasögon. :-) Favoriterna finns tydligen på Arlanda.

I Florida får vi se om jag lyckas få med J till Disney World, han vill inte gå. Enligt honom är det bara för barn. Men i värsta fall får jag väl leta upp nån trevlig amerikansk familj och hänga på dem. Jag har svårt att tro att jag inte skulle tycka det var kul. Dessutom har jag velat se det sen jag var barn, jag är ju uppväxt med Kalle Anka tidningar liggandes överallt i huset.

Ska försöka ta några bra kort i Florida och lägga ut. Nu blir det inte en lugn stund förrän på söndag förmiddag efter att vi förhoppningsvis fått se uppskjutningen.
Nu ska jag hem och fixa till mig, sen ska jag på 50-års kalas, sen hem och hämta väskor och vidare till Arlanda, till London Heathrow, till London Gatwick, till hotellet, till Gatwick igen, till Orlando flygplats, till hotellet och lämna väskor, till Kennedy space center, till hotellet, sen får jag sova...

Inga kommentarer: