måndag 1 februari 2010

Sova sova säng

Undrar vad det beror på, att man har olika sömnmönster menar jag.
Jag har tex. oftast väldigt lätt för att somna, antagligen beror det på att jag så gott som alltid är trött. Men igår så gick jag faktiskt och lade mig i tid. Jag såg fram emot att få nästan 9 timmar sömn innan jag behövde gå till jobbet. Eftersom jag var frusen som vanligt så satte jag värmemadrassen på max och jag somnade mycket riktigt nästan genast. Knappt en timme senare vaknar jag med ett ryck. Jag vet inte vad som väckte mig, kanske var det Turre som rörde sig vid fel tillfälle. Men plötsligt var jag mer eller mindre klarvaken och kunde inte somna om. Jag somnade inte förrän runt 3 timmar senare. Det som jag hoppades skulle bli nästan 9 timmar sömn hade plötsligt reducerats till runt 6 timmar.
Av någon anledning så har jag svårt att somna om om jag blir väckt inom en timme från det att jag har somnat. Är det någon som vet varför det är så?

2 kommentarer:

JCMAS sa...

Nä.. men det hade varit enklare om man hade den kunskapen.. så jag väntar på att nån klok ska komma med svaret här!

ANNA sa...

Hej !! Vad kul att du har skapat dig en blogg!!
Du skriver om sömn och , min sömn har blivit jätte konstig sen op..
Jag somnar inte jätte lätt, måste ha öronproppar eftersom min sambos flicka sover i samma rum som oss.( vi har ju ett så litet hus).. Jätte lätt väckt.. Det jag har fördel av är att jag har mycket lättare för att jobba natt nu än förut..
Jag tänker på dig så himla ofta och jag ser fram emot när vi ska ses!! Känns som om vi har massor och prata om, och jag tyckte om dig från början när vi sågs på Danderyds:)
Kramar från mig