tisdag 2 februari 2010

Hotell i Orlando

Satt och tittade på hotels.com igår kväll. Det är där jag normalt bokar hotell när jag ska någonstans. Hittade förstås flera hundra hotell i Orlando, men hur väljer man?
Det finns hotell som kostar så pass lite som 199:- / natt och det är ju lockande. Medelbetyget de har fått av sina gäster ligger runt 6 och det är ju inte så tokigt. Men själva omdömena är ibland väldigt oroväckande. Kan man välja ett hotell som kostar 200:- / natt där vissa tycker att de fått gott värde för pengarna, medan andra gäster aldrig skulle kunna tänka sig att sätta en fot där igen? Frågan blir mer aktuell när man betänker att de som gett lågt poäng framförallt klagar på städningen och renligheten på området/rummen. Kravet jag har på ett hotell är att det är rent, speciellt mycket annat känns inte viktigt.
Men kanske är det vettigare att betala 510:- / natt och bo på ett ställe som Holiday Inn?
De har ju gott rykte och man vet liksom vad man får. Dessutom är ju ändå 510:- / natt mycket mindre än jag befarat och man vill väl ha det någorlunda bekvämt på semestern?
Sen är ju frågan också, ska man chansa och boka (=förskottsbetala) för hela perioden av 6 nätter på ett hotell man inte vet om man kan acceptera.. Eller ska man betala 1-2 nätter och sedan utöka om man trivs? Det finns ju alltid viss risk för att rummen tar slut, man kan också få betala mer på plats än om man förbokar på hotels.com.
Att jag alltid ska ha så svårt att ta beslut, får nog ringa J och se vad han tycker.

Inga kommentarer: