onsdag 3 februari 2010

Sova eller inte sova, det är frågan

På fredag flyger jag in till London Heathrow 22.30. På lördag förmiddag ska jag flyga ut från London Gatwick 11.40.

Frågan jag ställer mig är nu om jag ska sova, var jag ska sova i sånt fall och vad det får kosta i pengar och ansträngning.
Jag har vänner i Reading. Tydligen går det tåg från Reading till Gatwick, men vissa menar att jag inte borde lita på Englands tågtrafik att ta mig i tid till Terminalen. Dessutom påstår de att jag måste vara på flygplatsen 3 timmar före avgång. Kan det verkligen stämma? I sånt fall måste jag åka hemifrån dem runt 7 på morgonen kanske.

Hur blir det med bagaget? Inte kan jag väl hoppas på att checka in allt på Arlanda och få tillbaka det först i Orlando? Nej troligtvis får jag väl släpa runt detta mellan flygplatserna i London.

Någon annan tyckte att det säkraste och billigaste sättet att göra allt detta var att ta bussen från Heathrow till Gatwick redan på fredag kvällen och att sen sova på flygplatsen. Frågan är hur levande jag kommer känna mig när jag väl kommer till Orlando då? Dessutom har jag inte möjlighet att sova när jag kommer dit, utan då bär det raka vägen till Kennedy Space Center. Där kommer vi vara tvungna att hålla oss vakna till 4,40 eller nåt på morgonen, innan vi förhoppningsvis får se uppskjutningen av rymdfärjan.

Sen finns det ju hotell runt Gatwick också och det billigaste är inte särskilt dyrt, det kostar runt 550:- för en natt. Men sen får man betala för shuttle som tar en till och från flygplatsen till hotellet, den kostar £ 3 vardera väg.

Jag kan inte bestämma mig hur jag ska göra...

2 kommentarer:

Unknown sa...

Binga över på ett hotell vid Gatwick. Låter smidigast och inte så ruskigt dyrt. Gatwick är annars en ganska trevlig flygplats, men jag skulle inte rekommendera att sova där ;)

Nova sa...

Tack för input, får fundera lite till.