söndag 1 februari 2015

Vilken uppståndelse

1/1 Eftersom vi alla ville spendera så mycket tid som möjligt med A innan hon behövde åka hem på förmiddagen på torsdagen så mötte vi upp allihopa hos S för frukost vid 9-tiden innan hon skulle åka tillbaka för att jobba.
Vi hade en väldigt trevlig och lat frukost, både vi och hundarna som nog också var lite slitna efter nyårsaftons alla intryck.
A gillar mat och svensk mat är inget undantag, hon är något så ovanligt som en thai som gillar Kalles Kaviar, eller älskar det kanske man ska säga? Jag tar alltid med det till henne från Sverige. Det går förvisso att få tag i i Thailand, särskilt i Mae Phim på den svenskägda affären som ligger granne med oss, men för en Thailändare med thailön är de jättedyra! Jag vet inte riktigt vad de kostar men jag skulle gissa på 200-300 baht. För oss är det 40-60 kronor kanske, rätt dyrt, men värt det om man verkligen är sugen, men för en thailändare är det runt 200-300 kronor. Man kan säga att för thailändare är baht ungefär som kronor för oss. Går det att förstå? Det var visst svårt att förklara. Jag var tvungen att ta en bild av en av hennes frukostmackor, på den blandade hon konstiga saker enligt mig... stekt ägg, Kalles kaviar och vitlökssalami.
Däremot så gjorde det mig sugen på salami, så senare på dagen köpte jag en dansk salami på den svenska affären som ligger i närheten av min lägenhet. Jag köpte också cocktailtomater. De jag fick tag i höll hög kvalité, men annars är just tomater något som sällan är riktigt bra i Thailand, många andra grönsaker och frukter är ju bättre i Thailand, men vissa är det tvärtom med, tomater och gurka till exempel. Gurkan är det ju inte något jättestort fel på i sig, men fröna går inte att äta, de är som pumpafrön ungefär och de bör man skära bort om det ska bli gott och det glömmer jag väldigt ofta. Än en gång åkte jag iväg för att handla lite grejer till lägenheten och den skylten det är en bild på var något jag hittade. Skyltar på engelska är ofta väldigt roliga i Thailand. Ofta vet man inte alls vad som menas och andra gånger står det något helt annat än det de vill ha sagt. Vad betyder den här skylten tex? Push eller soptunna? Någon har alltså gjort sig besväret att göra original och trycka skyltar med ett budskap som är oförståeligt. När jag kom hem igen tog jag kameran och gick ned på stranden och tittade på folk och bara slappade en stund. Det var fortfarande rätt mycket folk på stranden, det syns inte så mycket på bilderna eftersom Thailändarna mest sitter i skuggan av träden, men det var fullt med bilar utefter hela stranden och en massa försäljare förstås.
Förresten, vad tycks om Thailändska cigarettpaket? Det här känns i alla fall rätt så rimligt, ibland är det helt orelaterade, äckliga bilder på sjuka människor och även barn.
På kvällen åkte jag ned till Haha bar för att säga hej till T som har den. Han jobbar alla dagar som baren är öppen, så om man inte har något att göra så är det ett säkert kort.
Han blev jätteglad att se mig och just när jag kom dit satt han med 5-6 Thailändare. Jag brukar säga att Thailand är min rast från folk som stirrar på mig med öppen mun. Västerländska män är ofta i Thailand för att de gillar Thailändska tjejer och Thailändska män bryr sig inte alls om mig, jag är som luft för dem.
Men inte den här gången, när jag gick fram emot bordet där de satt så blev de helt till sig och började fixa och dona för att göra plats och duka fram tallrikar och ställa fram stolar, de myllrade verkligen ett tag och i den förvirringen var det en av männen som tappade ett bestick på min tå och jävlar vad det gjorde ont! Ni vet sådär så att man mår illa och ryser i nacken.
Till slut kändes det bättre, men de fortsatte att vara helt till sig och en av dem sa hela tiden att jag var vacker och att han älskade mig, jag tror att det var det enda han kunde på engelska visserligen, men att han gillade mig var uppenbart och gjorde mig förvirrad, de är som sagt normalt sett helt ointresserade av mig. T är gay och vi klickar perfekt och det är så skönt att jag kan få tycka om honom hur mycket jag vill och komma för att träffa honom varje dag om jag vill, utan att han tror att jag är kär i honom, det är så skönt. Hetero män har ofta så höga tankar om sig själva att de tror att man är kär i dem så fort man tycker om att umgås med dem och sen drar de öronen åt sig och försvinner. T är tvärtom, han är jätteglad att jag gillar honom och kommer förbi så ofta.
När jag kom hem upptäckte jag varför det gjort så ont när de tappade besticket på mig, det hade slagit upp ett sår på min tå och det blödde visst rätt bra, men det märkte jag ju inte på puben där det var lite mörkare. Det var nog visserligen rätt bra för killen som gjort det kände sig nog ändå rätt dum.
Jag hade beställt stekta nudlar i baren men de var inte särskilt goda, det var nog inte så mycket fel på matlagningen, jag har helt enkelt upptäckt att jag egentligen inte gillar den smaken som blir av det man har i dem.









Inga kommentarer: