lördag 7 februari 2015

Nygamla vänner är ett fynd

9/1 På fredagen tog jag en rätt lugn dag och fixade lite med lägenheten och åkte och handlade lite mer grejer som jag vill ha i lägenheten. Allt från plåster till en ny skohylla. Eftersom jag handlade så mycket och eftersom hyllan var så pass stor så körde de hem grejerna åt mig. En av killarna åkt efter mig ända hem och lämnade av grejerna. De var inte tunga, bara otympliga att ta på en moppe, så jag hade inga problem att ta in dem själv. Framåt solnedgången gick jag ned på stranden för att fota lite. Normalt så är det väldigt lite, eller inga moln, när det är moln blir det intressantare att fotografera. Den här dagen var det lite häftiga molnformationer.
Jag fick sällskap en stund av en valp som hänger utanför oss, han tillhör någon som har en butik i vårt hus, men det vanliga med hundar i Thailand är att man märker dem med halsband och släpper dem lösa. De lever sen med gatuhundarna på dagarna och går dig de vill, men alla vet att någon bryr sig om dem och att de går hem och äter och sover.
Jag satt på muren vid stranden och plötsligt såg jag en rörelse ifrån murväggen och upptäckte en råtta, när han såg att jag såg honom försvann han snabbt som attan in i hålet han kom ut ifrån. Efter en stund kom en tjej cyklande och satte sig en bit ifrån mig på den andra muren och hon och hennes kompis försökte fota henne i solnedgången eftersom hon tydligen uppnått något personligt mål, hon hade nog cyklat rätt långt. Jag erbjöd mig att fot henne och maila bilden eftersom de hade problem att få det bra. Sen visade det sig att hon bott i Australien så hon pratade bra engelska så vi pratade en stund och sen gick jag upp för att göra mig klar för att möte en kompis för middag. Eftersom hon skulle komma i bil och jag skulle köra moppe så bestämde vi att ses nära mig, snarare än nära henne, för hon bor ett par mil bort.
Vi hade en trevlig middag och sen bestämde vi oss för att åka till Buffalo Bill och ta en varsin frozen marguerita. Men först åkte vi till en supermarket för att köpa en glödlampa som jag behövde och där hittade vi en larvig paraplykeps.
Vi har ju som sagt inte synts på flera år före den här veckan, men har upptäckt att vi är väldigt lika och att vi kommer väldigt bra överens. Det känns jättebra att ha hittat en ny kompis i närheten nu när mina bästa vänner flyttat så långt bort.













Inga kommentarer: