onsdag 10 juli 2013

Där får man ju inte plocka blommor

26/5 På söndagen gick jag upp 10.30, jag hade ställt klockan för att komma upp i tid för jag skulle träffa min gamla vän P. Min man som jag brukar kalla honom eftersom han lurade en bekant en gång när vi jobbade i lokalerna bredvid varandra. Jag jobbade på ICA, han på videobutiken bredvid. På helgmorgnar hade han rätt lite att göra så ibland kom han in och snackade skit med oss och det var en av de gångerna en bekant till honom kom in på ICA och efter en stund så undrade han vem jag var och P svarade att jag var hans fru. jag var bara 18 år då och tyckte att tanken var ganska absurd och att killen inte borde tro på det, men han bara nickade och jag bara log. Jag tror att den killen fortfarande tror att vi var gifta...
Sen dess har vi bara setts ett par gånger på byn och brukar fråga var den andra hållit hus och att barnen har undrat...
Nu skulle vi i alla fall sätta oss och snacka för första gången på runt 20 år och vi kunde inte sluta prata och satt från 11 till 13 och eftersom det var morsdag så hade vi båda saker att göra och var tvungna att bryta upp fast vi hade så trevligt.
Min mamma älskar liljekonvaljer och P sa att det fanns mycket av dem vid Runsa skeppsättning men att jag skulle skynda mig, för även om det var soligt och fint medan vi fikade började nu regnmolnen bli tunga över oss.
Jag och Turre skyndade oss ut från bilen och mot skeppssättningen det är 1-2 kilometer dit och när vi kom fram visade det sig vara helt tomt på liljekonvaljer och dessutom förbud mot att plocka blommor vid skeppssättningen...
Lagom tills vi vänder började det regna och jag som fortfarande hade lite lockigt hår sen kvällen innan ville gärna skydda det från regnet eftersom det blir rätt svårt att reda ut när det är blött. Slutligen hängde jag huvtröjan över skallen men satte inte på mig den, för det var fortfarande väldigt varmt. jag såg en lång kö med myror som gick över stigen och tog ett kliv över dem. Det var ingen myrstig, det var ett gäng på runt 50 myror som gick tillsammans i kö bara.
På vägen hem ringde jag min kompis J som bor på Harva under sommaren men han var ute på en annan promenad på andra sidan Väsby så det blev ingen fika hos honom.
När jag kom hem så dammsög jag och städade lite i huset och sen kom kompisen J och fikade en snabbis och så vilade jag på soffan en halvtimme och så plockade jag liljekonvaljerna i min egen slänt istället. Jag tog allihopa och det blev en del, men sen var det som sagt tomt. Men jag ser dem inte i alla fall så vad spelar det för roll?
Sen var det dags att åka hem till mamma på middag. De serverade fredagsmaten vilken består av stekt fläskkotlett, pommes och majs. Jag har alltid avskytt fredagsmaten och brukar tacka nej om mina föräldrar bjuder över mig på middag en fredag. Jag kände mig säker denna dag eftersom det var söndag, men de har fått för sig att det är ett säkert kort och att alla i familjen tycker om det...
Trevligt hade vi i alla fall och brorsonen visade prov på sin fantasi när han gjorde en hjälm av en sil och ett svärd av en grillpinne. Syrran visade på samma typ av fantasi när hon gjorde en "Mimmi Pigg" rosett av hushållspapper och gjorde fula miner åt brorsonen för att få honom att skratta.
Jag åkte hem vid 22 och kom i säng tidigt eftersom jag hade sån värk och ville somna ifrån den. Det gjorde jag också med hjälp av en insomningstablett.






Inga kommentarer: