torsdag 4 juli 2013

Då tar vi vid där vi slutade då

12/5 På söndag mådde jag inte så bra, jag hade sovit dåligt för halsen kändes irriterad och kliade. Jag var väldigt glad i alla fall för nu skulle jag få se min vän T igen och det var flera år sedan vi verkligen umgicks.
Jag gjorde i ordning lax och förberedde middagen och fixade lite här och där. Sen satte jag mig i solen på verandan och tig itu med mina naglar. Förstärkningen jag gjort i april hade växt ut en bra bit och det var något som inte stämde det kände jag, men jag hade inte haft tid att göra nåt åt det tidigare. Det som jag och kanske många med mig inte vet/visste, var att när man tar bort en förstärkning så slipar man bort den!
Det här gör att man väldigt effektivt gör naglarna svagare istället för starkare och vid det här laget var vissa ställen av naglarna så tunna att man kunde känna det rakt igenom nageln om man petade på den. Dessutom hade de släppt från huden på några ställen så inte nog med att de vill böja sig åt fel håll så fort man tar tag i något, de vill inte ens sitta kvar på fingrarna, aj.
Nu slipade jag i alla fall varsamt bort allt med en vanlig nagelfil, det tog tid, var tråkigt och det blev inte särskilt snyggt heller...
Jag kommer då aldrig göra om det, man förstör ju både naglarna och fingrarna.
T jobbade lite senare än tänkt men hörde av sig när hon var på väg så då satte jag igång med maten. Jag gjorde "potatris", det är vad vi kallar kokt, pressad potatis i vår familj, för det är potatis men det ser ut som ris. Till det hade vi lax med citronpeppar, romsås med creme fraische, ishavsrom och hackad lök och så en sallad och ärtskott.
T är en av dem bästa människorna att laga mat åt, det är väldigt tacksamt! Hon tycker att allt jag lagar är jättegott!
Vi snackade förstås en massa och uppdaterade varandra om vad som hänt de senaste 10 åren för vi har i stort sett inte pratat ordentligt på så många år. Vi fyllde ju båda jämt nu i våras också så vi sa att vi ska fira det med en ordentlig utgång nån dag.
Till efterrätt åt vi bär med flytande honung och yoghurt.
Min hals fortsatte att vara irriterad och jag började bli lite orolig för att bli sjuk för första gången på drygt 3 år.
Vi hade fantastiskt trevligt och jag vet inte varför vi så sällan får till det för vi kommer ju så bra överens och så jäkla långt ifrån varandra bor vi ju inte, hon bor strax söder om stan och jag strax norr om stan.

 




Inga kommentarer: