torsdag 4 juli 2013

Annars hade jag ju aldrig varit hemma på en lördagskväll

18/5 På lördagskvällen satt jag och chattade med ett par kompisar på Facebook, en av dem var Ah som var orolig för sin hund och bestämde sig för att åka in akut med henne till Ultuna.
Normalt så är jag ju aldrig hemma en lördagskväll men kanske var det meningen att jag skulle vara sjuk och hemma? Visserligen hade jag knappt något röst, men en bästa vän kan man vara även utan röst så länge man orkar ta sig dit. Alltså åkte jag mot Uppsala vid 23 någonting och var framme på Ultuna djursjukhus vid 23.30 ungefär. Vi fick vänta en stund och sen kom de och tog prover och pratade med oss om vad som kunde göras och sen fick vi promenera genom tomma, märka korridorer för att komma till röntgen och hunden Flisa tyckte att det var tung att gå så pass långt och hon var trött och hängig.
Vi hade ett bra teamwork jag, Ah och sköterskan och iförda tunga blyförkläden stod vi och höll Flisa åt alla håll stadigt medan sköterskan tog bilder.
Som vanligt blev folk förvirrade över hur vi hör ihop och de flesta tror att vi är ett par och så var det med veterinärer och sköterskor även på Ultuna. Jag vet inte vad det är som gör att just jag och Ah alltid uppfattas som ett par, jag har nära relationer med många tjejkompisar men bara jag och Ah uppfattas någonsin som ett par... När vi var i London försökte de till och med sälja blommor till henne att ge till mig!
Fast jag måste erkänna att hon nog är lite av kärleken i mitt liv, så det kanske är det de ser?
Slutligen fick vi lämna Flisa där över natten och de skulle ge henne blod, mediciner och dropp.
När vi kommer ut visar det sig att jag har fått böter utanför djursjukhuset!
Hur kan man ens sätta parkeringsförbud mellan vissa tider utanför en akutmottagning?
Det här är garanterat bara för att få in böter för de hade varit där 10 minuter efter att förbudet inträtt...
Det var runt 5 platser som inte hade parkeringsförbud efter 24, men det var rätt trångt där så jag hade ställt mig på nästa rad och där var det visst parkeringsförbud. Det är ju inte direkt så att Ultuna ligger i närheten av något så att folk parkerar där för att lämna bilen...
Jag var i alla fall skitsur och det är principen, inte pengarna. Här är man orolig för en sjuk hund och så ska man få böter också.
Vi ville gärna ta en fika innan vi åkte åt olika håll igen men Uppsala är tydligen en ganska liten stad trots allt och det enda som var öppet var McDonalds. Jag var oerhört törstig och det enda de hade var juice eftersom deras läskmaskin var helt paj...
Vi var väldigt trötta och jag känner att jag blir extra trött när jag är sjuk förstås och det var ju sent, jag var hemma till 3.30.

Inga kommentarer: