måndag 5 april 2010

Hello Africa


Ja, sa var vi har, jag och min systerdotter.

Resan var lang, till och med langre an vad det var tankt. Vi var tvungna att vanta 6 timmar i Frankfurt innan vi akte till Johannesburg, sa vi tog taget in till stan, gick runt en stund i vad som senare visade sig vara sexkvarteren. Det forklarade i alla fall varfor folk stirrade sa pa oss.

Planet fran Johannesburg var forsenat, tydligen for att co-piloten hade sjukanmalt sig...

Redan nar vi var pa vag att landa sag vi de forsta djuren, vartsvin.

Vi blev forvanade att det var sa gront, vi trodde det skulle vara sonderbrant sa som det ser ut pa TV. Det tog ungefar en timme med jeep fran flygplatsen till Nyati Safari Lodge och sista halvtimmen var vi pa sandvagar i bushen. Vi for omkring som loskor i satena aven fast de korde valdigt sakert, bra och forsiktigt.

Senare nar vi installerat oss i var bungalow och fatt en sen lunch satt vi pa var veranda med utsikt over floden och sag vartsvin och en flodhast som flot runt i vattnet. Senare klev den upp pa andra sidan stranden och borjade beta gras. Nar det hade blivit morkt upptackte L att den stod precis nedanfor var veranda utanfor staketet, men man sag bara skuggan av den.


I gar var det dags for forsta Safarirturen och vi skulle aka till ett annat omrade i narheten. Men vi hade san tur att vi reda pa vag ut genom bushen fick se noshorningar, en mamma och en bebis. De stod precis bredvid vagen och vi fotade dem och akte sedan vidare. De sa att babyn ar 3 manader gammal.


Nar vi efter ungefar 1,5 timme kom fram till det andra omradet fick vi ta kisspaus och sen var vi tillbaka i jeepen. Vi sag nagon sorts antilop eller liknande och ett par shakaler. Sen tog det ett tag innan vi sag nagot mer och sen sag vi lejonspar i flodbadden.

Senare hittade vi giraffer, elefanter, bufflar och noshorningar. Girafferna ar nog lite av favoriter, jag tycker att de ar sa vackra och de verkar ratt smarta ocksa. Nar vi helt gett upp hoppet och det var ganska morkt, sa hittade vi ett lejon. Fast de los pa honom med ficklampa och vi tog foton med blixt sa blev han inte det minsta nervos utan lade sig ned och lat oss hallas trots att han kunde ha valt att bara ga darifran. Tydligen var det den storsta hannen pa omradet.


Sen fick vi en god middag grillad utomhus fast bara ett stenkast fran var bungalow. Det var trevligt och gott. Vi har haft san tur att vi bara ar 12 personer pa den har resan och de andra ar valdigt trevliga. Det ar 8,5 danskar och 3,5 svenskar. Vi borjar sa sakteliga forsta mer och mer av vad danskarna sager, men det ar svart att hanga med ibland. Men igar kvall var tva av agarna med pa middagen och de hade med sig nagra vanner och en av tjejerna var engelska och kunde inte danska, sa jag fick lite paus i danskan och fick prata engelska.


I morse nar vi vaknade osregnade det och det gor det fortfarande fast klockan ar 12.30. De sa att det bara skulle regna ett par timmar, men jag tror det ar mitt karma som gor det. Det regnar ju alltid i Thailand nar jag ar dar trots att det inte ar sasong, det regnade i Florida och nu regnar det har. Agarna sa att alla Sydafrikaner tycker att det ar bra att det regnar, sa det kommer att kalla hit mig vid nasta torka. Ikvall ska vi pa en Sundowner, da tittar man efter lite djur och stannar sen och ser solnedgangen fran ett berg. Vi far val se om det slutar regna, det blir ju inte sa mycket till solnedgang utan sol...

1 kommentar:

Lina sa...

Häftigt!!
Jag längtar dit igen.