måndag 19 april 2010

Blommor och lampor

Jag och mamma åkte till Plantagen för att handla lite blommor. Jag kom hem med några lådor penseer, sättlök, sättpotatis, lavendel och en säck jord. Sen fick jag en oljelampa av mamma som vi båda tyckte var jättenygg. Visade sig dock när jag kom hem att det var en spricka i glaset. Så jag måste tillbaka och byta det. Problemet är att jag redan fyllt lampan med olja, så jag hoppas de accepterar att jag inte tar med hela lampan.
På tal om spruckna glas har jag förresten fått en jäkla massa stenskott i vindrutan på bilen nu i vinter. Jag vet ju att det går att laga, men var och hur mycket kommer det att kosta?

Hjulen måste bytas på bilen också. Nu för tiden lämnar jag alltid in den på byte, för har man en gång gjort det, så får man aldrig loss bultarna manuellt längre. De har ju så fullt upp på verkstaden däremot, så jag får helt enkelt ställa bilen där på onsdag och hålla tummarna. Men sen kom jag på att det nog var så att jag egentligen behövde nya sommardäck. Men då får det vänta till om ett par veckor och jag byter ändå nu.
Allt tycks hända just på onsdag. Men nu har i alla fall vårt telefonmöte flyttats till tisdag istället, men de kommer och sotar på onsdag också, den dagen då jag måste låna en bil för att kunna vara hemma när de är där.

När vi varit på Plantagen åkte vi till K-Rauta för att se om de hade gasolvärmare till verandan. Min present från familjen var pengar till en sån. De visade sig till och med ha kampanjpris på en sån av märket Landmann som ju är ett respekterat märke. Men när vi hade bestämt oss för att ta två stycken eftersom mina föräldrar också ville ha en, då visade det sig att de var slut. Men de kommer in på tisdag troligtvis och då ringer de. Den kostade 1699:- men sen tillkommer ju gasolflaskan, den tar de 1800:- för. Jag ska se om jag kan få tag i nåt billigare från nån av våra leverantörer.

Nåja, efter att jag kommit hem planterade jag blommorna och de blommor jag fått av mina vänner dagen innan. Tog fram lite fler utemöbler, räfsade lite av gräsmattan och letade förgäves efter vattennyckeln.

Inga kommentarer: