måndag 19 april 2010

Födelsedagskalas en dag försent

Efter jobbet tog jag itu med lite städning. Inte för mycket, bara lagom. Det är vad mina vänner lärt mig genom åren. Städa efter festen, inte före.
Men jag hade en del disk, det låg fortfarande lite packning framme och jag fick förpassa odlingar och sånt till gästrummet tillfälligt.
Jag vek och lade in tvätten också och hann till och med ta en liten tupplur. Drömde underligt och kämpade i minst en halvtimme för att vakna, jag kunde ju inte gärna sova hela dagen.
Sen började jag fixa tilltuggen jag skulle bjuda på.
Jag har lite underliga saker på mina tilltuggsbord jämfört med andra.
Det fanns det vanliga som kakor, bullar och jordnötter.
Men också kalamata-oliver, rädisor, coctailtomater, gurk- och morotsstavar med dipp, philadelphia-ost med raspberry chipotle och salta kex och salta kex i form av små fiskar.
Sen hade jag gjort en enorm fruktbricka med mango, vattenmelon, ananas, passionsfrukt, vindruvor, satsumas, bananer och physalis.
Det som är så roligt är att det nyttiga ofta går åt minst lika bra som det onyttiga. Kakorna gick visserligen åt helt och hållet, men bullarna var så gott som orörda och morötter och gurka var det som tog slut först.
Det var i stort sett familjen och en handfull mycket goda vänner.
Jag hade trevligt och det verkade faktiskt som om de andra också hade det, för sista gästen gick inte förrän vid midnatt och jag brukar ha svårt att hålla folk kvar till 22.
Sen gick jag och de två sista gästerna ned till puben och det var lite underligare folk än vanligt ute och det är inte bara lite oroande då det gäller vår by.
Men sen på nattklubben vi trots bättre vetande gick till när puben stängde, stod jag och pratade med en gammal klasskompis kompis. En hel handfull år yngre än jag och väldigt trevlig och verkade intelligent. Men när han med ett leende och en blinkning erbjöd att värma mig eftersom jag frös, så tackade jag för kvällen och åkte hem. Men smickrande var det, särskilt sådär efter att man just fyllt år och har åldersnoja.

Inga kommentarer: