onsdag 14 april 2010

Bush breakfast, Båtsafari och redigerade historier


På morgonen blev vi väckta vid 6, sen möttes vi upp vid bilarna och skulle iväg på en bushwalk.
Vi knatade kors och tvärs i två timmar och det enda intressanta vi hittade var en mini-tarantella och lite skelettdelar. Men tarantellan var rätt söt faktiskt och jag som är en riktig fegis var den enda som vågade låta den gå på min hand. Vår ranger D var mycket dramatiskt när han smög omkring i bushen och stannade slutligen och berättade om Harry Wolhuter, en man som i början av 1900-talet dödade ett lejon med bara en slidkniv. Sen blev det bush breakfast som de hade dukat upp så fint åt oss och lagat över öppen eld.

När vi på eftermiddagen åkte på en båtsafari som dessvärre var alldeles för lång resa till så berättade kaptenen på P's begäran samma historia om Wolhuter men många detaljer var annorlunda.

Vi skrattade gott åt hur en historia kan utvecklas genom 100 år. Båtsafarin var som sagt alldeles för långt bort och eftersom det regnat så mycket så var djuren inte tvungna att söka sig till floden för att dricka. Så de enda djur vi såg förutom fåglar var krokodiler och flodhästar. Dessutom var det oerhört varmt på båten eftersom solen gassade ordentligt för första gången under veckan.

Inga kommentarer: