fredag 1 maj 2015

Jag behöver det stödet


23/3 På måndagsmorgonen kom min snickare och före detta granne J förbi för att ta en titt på köket igen nu när det närmade sig byggstart. Jag ser förstås fram emot att ha ett fint kök, men jag vet ju att jag blir så stressad och mår så dåligt under tiden det görs för att jag inte tycker om röra och skit. Men som sagt, det blir ju värt det i slutänden även om det känns fruktansvärt jobbigt under tiden. På eftermiddagen hade jag tid hos en läkare som är specialist på sköldkörtelsjukdomar och jag hade i sista stund sett till att lämna nytt blodprov och hon hade som tur var fått svaret den morgonen, precis innan det var försent inför besöket. Anledningen till att jag har svårt att lämna prover är att man ju ska vara fastande sedan minst midnatt och ibland får jag blodsockerfall på natten och vaknar och måste äta något, så jag får skjuta upp det hela tiden.
Den här läkaren hade sin praktik i en vanlig lägenhet och kontoret var rörigt och det luktade verkligen gammal lägenhet eller gammal människa därinne, det luktade inte illa, bara som gamla möbler och gammalt damm. Men hon verkade veta vad hon pratade om och var trevlig. Enligt henne ser det ut som om jag har bra värden på sköldkörtelhormon vilket till viss del är uppseendeväckande med tanke på att jag går på 150 microgram vilket är rätt mycket jämfört med vad många andra går på. Jag mår ju så mycket bättre sedan jag fick levaxin, men det innebär inte att jag därför har samma ämnesomsättning som de som inte har problem med sköldkörteln. Den förlamande tröttheten är borta och jag är fortfarande frusen, men det känns sällan som frossa och det hade jag varje dag förr. Den ökade ämnesomsättningen har alltså lett till detta, men då det gäller vikten har det bara stabiliserat den och jag går inte upp av allt jag äter längre. Det har inte gjort det lättare att gå ned i vikt dock, vilket var anledningen till att jag valde att göra en GBP för 5½ år sedan.
Efter läkarbesöket på Kungsholmen plockade jag upp systerdottern på jobbet och så åkte vi till Kakeldax för att välja sten till golv och vägg i köket. Jag har svårt att visualisera saker och har därför extra svårt att ta beslut när det gäller sånt och jag är ju alltid helt ensam i alla beslut och det är en av de saker som är jobbigast med att vara singel, att inte ha någon att bolla med. Eftersom jag har en väldigt respekt för systerdottern och vi fungerar bra ihop och även det faktum att hon aldrig i sitt nästan 21-åriga liv någonsin gjort mig besviken, så är hon alltid mitt första val när jag behöver sånt stöd och som sagt, hon ställer alltid upp. Vi bollade fram och tillbaka med kakel och velade mellan mörkt grått till golvet, eller nästan svart. Då satte L upp foten på båda och den svarta hade ett tydligt grått märke från sulan, medan det på det grå inte ens syntes, så valde vi slutligen den mörkgrå. Vi beställde det som behövdes och det var en dyr sten, men eftersom mitt kök är så litet så blev det ändå överkomligt. Vi hade bett om en provbit på stenen för att kunna välja färg till fönsterväggen, men den glömde vi att be om igen innan vi gick, så det glömdes bort. L sprang tillbaka in och hämtade en bit, Turre satt och lyssnade och tittade uppmärksamt efter henne och han såg så stilig ut när han gjorde det att jag bara var tvungen att ta en bild. Han ser ju nästan målad ut!
Sen åkte vi ned till Flügger för att välja färg till fönsterväggen. Valet föll på en relativt ljust grå färg, men vi valde också ut två andra nyanser och jag tänker låta J välja vilket som fungerar bäst när han sett fronterna på köksskåpen, jag föredrar den mörkare av dem, men det innebär ju inte att det blir snyggast.

Inga kommentarer: