söndag 3 maj 2015

Jag gillar tuttar, det gör tydligen inte britterna


29/3 På söndagen fortsatte arbetet med förberedelserna inför veckan, det var fortfarande svårt för både mig och kassören D att hitta något att göra, men jag gjorde lite annat jobb istället, det kommer vara svårt att hinna det under veckan i alla fall. Det visade sig att allt är stängt i München på söndagar förutom Subway... Jag behövde lite mellanmål att ha på rummet eftersom vi i stort sett åt 2 gånger per dag och jag behöver många små mål mat. Det blev dessvärre kakor och chips att ha som nödproviant eftersom det var det enda Subway hade förutom mackor.
På kvällen tog vi tunnelbanan till en tysk restaurang och M som är tysk fick vara reseledare. Det finns tydligen en typ av gruppbiljett för upp till 6 personer på tunnelbanan och eftersom vi var runt 10 personer så var tanken att köpa två såna. Det slutade med att M var tvungen att fråga en tysk kvinna hur man skulle göra och det retade vi honom för resten av veckan och hävdade att han bara säger att han är tysk men inte är det egentligen.
Jag tänkte att jag skulle välja lite tyska specialiteter och till viss del lyckades jag väl. Det blev en gulaschsoppa till förrätt och det är väl egentligen inte tyskt tror jag, men huvudrätten Knödel med stek på gris och med sås, det är nog väldigt tyskt. Jag gillar knödel, jag gillar konsistensen och smaken, det var  just vad britterna inte tyckte om! N smakade inte ens på sin hon tyckte att den var för studsig i konsistensen.. Hon och J hade tänkt ta samma rätter men på något sätt fick servitören fått för sig att de skulle dela på både förrätt och varmrätt, så de var tvungna att säga till om en portion till på båda och sen sitta och vänta. N's knödel som kom in såg precis ut som en tutte med bröstvårta och allt och alla ville ta en bild på den. Det är inte den som är på bilden, den var ännu mer lik ett bröst. Till efterrätt vet jag inte riktigt vad jag åt, men det smakade som pannacotta ungefär.



Inga kommentarer: