måndag 18 november 2013

Var beredd på ett tjuvnyp

24/7 På onsdagen skämde B bort mig med frukost så fort jag gått upp. Kaffe med mjölk och bagel med stekt ägg, bacon och ost!
Jag fick inte ens diska efter mig....
Lite senare gick vi och tog en iskaffe på ett fik i närheten och sen tog vi en långpromenad runt en del av strandpromenaden.
Nu har jag faktiskt sett en stor del av Malta, för det är inte särskilt stort.
Det var gassande sol och temperaturen låg troligtvis på 35-38 grader och vi gick i solen större delen av tiden. Bra grund för solbrännan känns det som....
Malta är en jordhög om man ska vara helt sanningsenlig, det är mest bara sand och sten, inte mycket grönska eller något annat som utmärker ön. Det är till och med svårt att orientera sig eftersom det mesta ser likadant ut.
Men sällskapet är bra nog för att komma tillbaka, det var skönt att få tid att hänga med B ordentligt, han är världens bästa vän och vet precis hur man får folk att känna sig hemma och välkomna.
Vi såg något vi fortfarande inte vet vad det var förresten.
En pojke som simmade med en duva i handen. Han simmade med handen ovanför vattenytan med ett säkert grepp om duvan, sen när han kom i land så gick han in bakom bron så att vi inte såg honom längre, men det tycktes inte vara någon räddning på gång, kan det vara så att man äter duvor på Malta eller?
När vi gått så långt som vi tänkt gå så var vi framme på B's favoritpub och där tog jag en Red Bull och B tog en öl. Vi  åt en typiskt Maltesisk smörgås också men jag minns inte vad det hette. Sen tog vi en genväg över kullarna och gick tillbaka till lägenheten. Då hade vi varit borta runt 3 timmar och var ganska mosiga av solen och värmen.
 Framåt kvällen gick vi till puben och åt lite och sen kom B's kompis D och mötte upp och vi tre hade väldigt kul ihop faktiskt. Det blir en hel del diskussioner men attans vad man får tänka med de killarna omkring sig. De har mycket tankar, bra argument och helt andra åsikter än jag mest hela tiden. Därför får man vara snabb i tanken och dessutom vara beredd på att de jävlas med en och pikar en och allt detta dessutom på Engelska eftersom B är Kanadensare och D Irländare och min engelska är bättre än deras svenska.
Vi hade i alla fall många intressanta samtal och dessutom många skratt på det, vi passar ihop på något sätt.











Inga kommentarer: