tisdag 19 november 2013

Killarna skämmer bort mig lite






26/7 På fredagen gick jag och B till en beach club han brukar hänga på, där mötte D upp och vi hade ännu fler intressanta samtal, vi går bra ihop vi tre.
Vi pratar mycket om hur män respektive kvinnor fungerar och coachar varandra lite och förklarar vad vi tror hände i olika situationer som de andra hamnat i tidigare.
De sparkar mig i häcken en hel del och även om det ömmar så känns det som om det gör en hel del nytta också.
Ibland tog B en paus och hoppade i vattnet, själv skulle jag inte ens komma på idén att hoppa med fötterna före, än mindre huvudet. Jag var mest glad att han gav sig då han egentligen ville hoppa från en bro där han inte har en aning om det är djupt nog eller inte och istället hoppade där badvakterna tittade på honom men inte ingrep. Då drog jag slutsatsen att det inte är så farligt.
När solen gått ned bakom husen och de började spela hög musik så gav vi oss och vandrade hemåt. På vägen stannade vi och pratade med en dam med två supergamla hundar. Minns inte riktigt hur gamla, men de var typ en bra bit förbi 15 år båda två och i väldigt fint skick. Det var räddade gatuhundar som hon haft i många år.
Just för att vi stannade fick vi syn på ett nedgånget hus innanför höga stängsel. Det huset skulle jag vilja köpa och renovera!
Jäklar vad häftigt det skulle kunna bli!
Tomten var väldigt stor för att vara mitt i stan och jag kan inte förstå att ingen har tagit tag i det tidigare.
Men jag antar att även om det skulle vara billigt så handlar det ändå om mycket pengar, även om man väntar med själva renoveringen.
B mådde lite halvtaskigt och bad D att vara barnvakt åt mig den kvällen och ta ut mig på middag, "ni kommer nog att ha trevligt". Klart att vi skulle ha!
Någon timme senare kom D och mötte upp mig och så gick vi uppför den långa, sega backen mot mitten av ön. Han sade åt mig att sakta ned många gånger, man har ju liksom ett förbestämt tempo i kroppen och det är svårt att ändra tycker jag. Men han hävdade att backen var mer än en kilometer lång och att det var för varmt för att ånga på sådär...
Jag saktade ned och sen efetr en stund var jag ju uppe i mitt vanliga tempo. Trött blev jag inte, men svettig blev jag förstås i värmen, men det hade nog inte hjälpt om jag gått långsammare tror jag.
När vi kommit upp på mitten av backen gick vi ned till andra sidan där D bor och så gick vi till hans kvartersrestaurang, hans favoritställe som han till och med har investerat i.
Där hade han nämligen bokat en helt nyfångad fisk åt oss, tillagad på hans favoritsätt.
Kul att få se andras favoriter och favoritställen!
Att liksom bli visad sånt som andra turister inte hittar.
Restaurangen var liten och trevlig och självklart fick vi bästa bemötandet och servicen.Vi började med en Ginger Cosmopolitan och det var nog det godaste jag har druckit i hela mitt liv! Och jag som inte ens gillar alkohol!
Sen åt vi fisk, bröd och hummus och hade det jäkligt trevlig med fler intressanta diskussioner och många motsatta åsikter om det mesta.
Sen satte det plötsligt igång ett stort fyrverkeri utanför i viken så när det bara fortsatte och fortsatte så gick vi ut och tittade. Det var riktigt stora grejer och det dundrade så att magen hoppade och sånt gillar jag!
Ja, jag blev verkligen väl barnvaktad av D och eftersom klockan var så mycket när vi avslutat vår middag så orkade vi inte gå ut och göra nåt utan avslutade kvällen på D's balkong med en espresso, fortsatta fyrverkerier och en riktigt stjärnklar himmel. Precis när vi tystnar för att titta på en ny serie fyrkverkeripjäser på långt håll, så hör vi en kör som sjunger Ave Maria nere från kyrkan på samma gata. Det var helt magiskt vackert och hittills det bästa av Malta!
Jag strövade inte hemåt förrän långt in på småtimmarna och staden var helt övergiven och tom.
Plötsligt hörde jag steg bakom mig och sneglade ditåt, det var en annan tjej.
Jag bekymrade mig inte för det, men när jag hörde att hon försökte gå ikapp mig blev jag lite hälsosamt vaksam .
Hon frågade efter en cigarett och sen höll vi sällskap över kullen.
Jag kom strax fram till att hon nog var lite rädd och därför gått ikapp mig eftersom jag också var tjej, dessutom hade hon tydligen haft en väldigt sopig kväll och var dessutom lite vilse.
När vi kom ned till gatan där B bor pekade jag henne i rätt riktning och hon var lugn och kände sig säker på var hon var.
När jag kom hem var B vaken, han hade trott att jag var hemma sedan länge och att jag låg och sov...
Jag gick och lade mig medan han satte igång att städa lägenheten. Ja, han är som sagt väldigt morgonpigg....
Det hade varit en riktigt bra dag och kväll!

Inga kommentarer: