måndag 18 november 2013

Snälla kunder är guld värda

22/7 På måndagen åt vi frukost med mamma och pappa innan vi skulle åka hemåt. Vi berättade just något väldigt chockerande för mamma, det är därför hon gapar, men jag kan då inte minnas vad det var...
Det satt långt inne, men slutligen bestämde jag mig för att lämna kvar Turre hos mamma och pappa, "ifall att jag skulle åka till Malta" medan de var borta. Det kändes som om jag ljög för både dem och mig själv eftersom det inte fanns några såna planer. Men det vore ju synd att vara tvungen att stanna hemma bara för att man inte har hundvakt.
Jag hade därför väldigt dåligt samvete när jag lämnade honom och bara åkte därifrån. Mamma berättade senare att han tittat långt efter oss, men sen bara vänt sig till henne och velat att hon skulle sparka bollen åt honom. Sen hade han varit precis som vanligt.
Vi stannade ett par gånger på vägen hem för att lufta ML's hund och så stannade vi i Åsarna för att jag ville köpa getost där.
Vi var hemma vid 18 ungefär och jag satte igång med att packa upp och tvätta.
Då började B på Malta att chatta med mig på Facebook och han kollade upp en massa flighter och tyckte att jag skulle komma. Jag hade ju varit osäker på om han verkligen ville att jag skulle göra det så det var ju kul att känna sig så välkommen. Det enda bolag som flyger till Malta på rätt dagar visade sig vara Ryanair. B föreslog att jag skulle åka redan dagen efter men jag kände att jag behövde mer tid och bestämde mig för att torsdag till tisdag vore bättre.
Både jag och han satt ju och kollade flighter och donade och plötsligt hade jag av misstag köpt en biljett till dagen efter trots allt!
Jävlar!
Klockan var vid det här laget 19 och flighten skulle gå från Skavsta klockan 15 dagen efter.
Då var det det där med parkering, eller skulle jag ta bussen istället osv.
Jag vägrar faktiskt att ta bussen. Det skulle innebär aen 2 km lång promenad till bussen i Väsby, en halvtimme på pendeltåget till centralen och sen 2 timmar på bussen till Skavsta. Jag bestämde mig för att ta bilen. Kostnaden för parkering i en hel vecka på Skavsta sved, men vad gör man inte för sin bekvämlighet?
Sen kom jag plötsligt på att jag ju som jag ju sagt tidigare, har väldigt trevliga kunder, däribland Kustbevakningen på Skavsta!
Jag smsade min kontakt där på kvällen vid 22 ungefär och fick svaret att jag såklart fick ställa min bil på deras parkering i en vecka medan jag var på semester!
Nu fick jag tvätta och packa i turbofart och försöka komma fram till vad jag skulle ha med mig.
B sa att jag inte behövde ta med lakan och handduk och sånt så där sparade jag ju vikt, jag bestämde mig i alla fall för att betala för att checka in en väska, jag tycker att det tar för mycket energi att packa alla vätskor i påsar och att hitta förpackningar som är små nog att få tas med i kabinen.
Nu kunde jag ju i alla fall känna att jag lämnat Turre hos mamma och pappa av giltigt skäl.

Inga kommentarer: