måndag 18 november 2013

Utflykt med fynd

19/7 På fredagen bestämde vi oss för att åka på en utflykt till Tännforsen, det är i alla fall 10 mil eller nåt dit och man är inte där så länge, men det är mäktigt och vackert och man kan ta med sig hundarna på promenaden. Jag skämde bort ML med amerikanska pannkakor med lönnsirap och bär till frukost och sen åkte vi iväg.
Vädret var lite mulet men det var relativt varmt, men vi hade tunna jackor på oss i alla fall. Hundarna tycktes inte så imponerade av Tännforsen men för ML's hund var det i alla fall spännande och lite mental träning att gå så nära forsen när det sprayade vatten och lät en massa. Turre som varit där förr verkade helt avtrubbad och var och balanserade med mig ute på spången utan minsta min.
Jag kan inte riktigt få nog av forsen men det var fler som ville ut på spången och en av de som väntade på att vi skulle komma in igen var en man med en lite halvilsk hanhund som han försökte hålla från att göra utfall mot Turre, så av hänsyn till honom så gick vi tillbaka in, alla måste ju få chansen att se detta vackra fall på nära håll.
I cafét köpte vi kaffe, våffla och jag köpte en jättefin mjukisgädda åt mamma och en fällkniv åt mig själv!
På vägen tillbaka stannade vi på Lundhags fabriksbutik och där köpte jag en mössa med stjärnor på och en fleecetröja.
Vi stannade på en loppis också och där hittade jag en sprillans ny skoteroverall för 150:-!! Dessutom var den blå, min favoritfärg. Kan man ha mer tur än så? Passade perfekt gjorde den också, en stund till i alla fall, jag krymper tydligen varje dag just nu.
Jag hittade en stor gammal handborr också i järn och med ett handsnidat trähandtag, jag vet inte säkert vad den varit till för, men jag gissar för att borra timmer till timmerstugor.
Den var i alla fall väldigt vacker och kostade bara 50:- så jag köpte den. Jag ska nog sätta upp den någonstans tror jag.
Efter middagen tog jag med mig Turre och åkte iväg för att se om jag kunde hitta någonstans där jag kunde fiska från stranden eftersom det visade sig att mamma och pappa inte hade lagt i båten i år.
På vägen hittade jag en gammal telefonkiosk, fin vad?
Sen satte jag mig i snålblåsten och försökte meta en stund. Turre var skitsur och ville bara hem och det var både strömt och väldigt blåsigt så mitt flöte bara simmade iväg hela tiden och hamnade i motljus dessutom.
Det verkade som om det var någon på och nafsade på betet, men det kan lika väl ha varit att det drogs med i strömmen som lurade mig.
Slutligen gav jag i alla fall upp och åkte hemåt.










Inga kommentarer: