tisdag 19 november 2013

Happy hour och sol sliter på huvudet

29/7 På måndagen gick jag och B och tog en iskaffe efter att först ha köpt en biljett åt mig för att åka till Gozo och Comino. Det är sånt som man SKA göra när man är på Malta. Eftersom jag bränt mig lite dagen innan så valde vi den enda båten som hade AC ombord, så att jag skulle kunna sitta inne utan att bli för varm. Strax innan båten skulle gå ut lämnade B av mig där och sen gick han tillbaka för att jobba.
Dessvärre framgick det snart att AC:n ombord inte fungerade det minsta... Eftersom man ju ska ha dörren stängd när man har AC på så blev vi alltså sittande ett par hundra personer, med dörrarna stängda utan en fungerande AC. Till slut stod vi inte ut, öppnade dörrarna och de flesta av oss gick ut på däck förstås.
Efter drygt en timme var vi på Gozo, där stod det en buss och väntade på oss och sen tog vi en tur på drygt en timme och tittade på gamla hus som hade en massa intressant historia som jag inte kunde koncentrera mig tillräckligt för att lyssna på ordentligt. Jag ville sitta på övervåningen av bussen, men eftersom jag redan var bränd så lindade jag sjalen om huvudet och det fungerade rätt bra faktiskt.
De släppte av oss vid några kända klippor där det har spelats in flera filmer och när jag köpte mig en glass där och skojade lite med mannen i kiosken så bjöd han ut mig!
Inte intresserad, men nog är det smickrande ändå!
Efter att ha åkt en bit till så blev vi återigen avsläppta, vid ett torg den här gången och för att äta lunch. Jag gick inte alls långt, beställde en smörgås och dricka och gick sen tillbaka till bussen.
Sen körde de ned oss till hamnen igen där de flesta skulle ombord på båten och bli körda till Comino. Själv hade jag nappat på ett erbjudande om att åka speed boat till några grottor i närheten.
Det visade sig vara det enda riktigt lyckade på hela dagen!
Killarna som körde var trevliga, charmiga och duktiga och grottorna var fina. De matade fiskarna vid grottorna också så det såg ut som om vattnet kokade.
När folk skrattade och skrek när de svängde och gasade med båten så gjorde de det lite mer, så det var uppskattat.
De körde oss tillbaka till vår båt som då hunnit till Comino och precis innan de släppte av oss så sa de att de kunde köra oss hem för 15 euro.
Nog betalar jag hellre 15 euro för en kul och snabb färd hem, än att sitta och trängas i 1,5 timme med en massa andra och ha trist och svettas.
Jag tackade alltså ja till det och efter ett snabbt dopp i den blå lagunen lastade de in mig och 14 killar i båten. Precis innan vi backade ut kom en engelsman med två tonårsdöttrar ombord också, annars hade jag varit ensam tjej av någon anledning.
Jag fick VIP-platsen bredvid han som körde och han skojade och pratade med mig under tiden.
De hade en stereo ombord med bra ljud och precis när vi körde ut från hamnen och alla stod och tittade avundsjukt efter oss så höjde de ljudet ordentligt och spelade: All eyes on us! och sen gasade de på och vi försvann i fjärran. Ja, det var kul!
Det tog inte mer än 40 minuter att köra tillbaka, släppa av alla andra vid deras respektive kajer och hotell och sen till slut släppa av mig, precis framför lägenheten.
B blev förvånad när jag kom tillbaka så tidigt men sa åt mig att ta en snabb dusch och sen möta upp honom och D nere på puben, de skulle ha en liten avskedsfest för mig sa de.
Knappt en timme senare var jag på plats och eftersom det var Happy Hour på puben så fick vi dubbelt av alla drinkar vi beställde och inom 10 minuter hade vi 10 drinkar på bordet, på tre personer!
Jag gillar ju inte alkohol men gjorde mitt bästa att dricka i alla fall, det som jag faktiskt tyckte smakade bäst var Long Island Ice Tea, det borde jag ju inte gilla alls tycker jag.
Är det något som får det att vända sig i magen så är det Tequila och någon av drinkarna innehöll det och jag gjorde ett tapper försök att dricka den, men det gick inte.
D gick iväg för att äta middag med en kompis och jag och B gjorde vårt bästa för att tömma drinkarna, men det gick inte särskilt bra.
Sen gick vi till puben bredvid och jag åt en kängururumpa som B sa, det vill säga en kängurustek. Jag tror att det var B som övertalade mig till att ta den för att han aldrig har testat.
Vi delade på den i slutänden förstås.
Ett par timmar och en bankande huvudvärk senare började vi båda känna att vi var klara med dagen, men då hörde D av sig och sa att de ville möta upp oss för en drink. Vi kände inte riktigt för en till drink, men eftersom det var mina sista dag på Malta så lovade vi att vänta.
Under tiden de varit på middag hade de uppenbarligen hunnit med ett par drinkar också och jag och B var tröstlöst efter...
Jag höll god min ett tag men sen började jag må så pass dåligt att B följde mig till porten och jag gick och lade mig. Han gick tillbaka en stund och var social innan han också gav upp.
Jag somnade som en stock, jävlar vad trött jag var och dåligt jag mådde.
Lite för mycket sol, lite sömn och jag gillar verkligen inte att dricka alkohol och mår så dåligt av det, till och med medan jag dricker.
















Inga kommentarer: