måndag 18 november 2013

Skönt att ses igen

23/7 Sådär ja, på tisdagen åkte jag hemifrån vid 9 på morgonen för att vara helt säker på att hinna till Nyköping i tid. När man bor norr om stan är ju Arlanda så mycket bättre och säkrare att flyga ifrån. Ska man igenom Stockholm måste man ju vara bombsäker på att man inte kommer försent om man hamnar i köer.
B hade skickat meddelande till mig att han kanske inte kunde möta upp på flygplatsen eftersom han inte har någon bil på Malta och hans kompis var upptagen och inte kunde skjutsa. Ifall att det skulle vara så hade han skickat sin adress i ett sms och sagt att det var enkelt nog att ta en taxi dit.
När jag landade framåt kvällen så stod han dock och väntade på mig vid utgången!
Härligt att se honom igen!
Han hade varit och festat med några kompisar så han var på glatt humör men också rätt sliten.
Vi tog en taxi tillbaka till hans lägenhet och han hjälpte mig upp med mina väskor och visade mig mitt rum. Jag fick det stora, fina rummet, med eget badrum och egen balkong. Sanningen är att sängen är så stenhård att han vägrar sova i den och därför sover i en säng i en av korridorerna i lägenheten....
Däremot så offrade han sin bekvämlighet för mig eftersom jag hade den enda duschen i lägenheten, så om han ville in i duschen var han tvungen att vänta tills jag vaknade, vilket jag inte gör förrän vid 10-11, han vaknar runt 5 på morgonen....
B's lägenhet, som han hyr av någon, ligger helt underbart vackert!
Balkongen på framsidan vetter mot Valetta och den stora katedralen där, precis nedanför balkongen ligger kajen med turbåtar och ljuset faller vackert på utsikten på kvällen.
Så snart jag installerat mig och bytt kläder tog vi en promenad på ett par hundra meter till B's kvarterskrog och där åt jag lite grillad kyckling medan han tog en öl.
Sen bestämde jag mig för att en drink kanske skulle vara trevlig sådär på semestern och lät B bjuda mig på en vodkadrink.
Efter en sipp eller två konstaterade jag med dubbelseende att jag var rätt full...
B tyckte att jag var larvig och sa att ingen blir full på två små sippar.
Ett par minuter senare tittade han mig djup i ögonen och sa överraskat: Men du är ju full!!!
Jag kunde bara hålla med och han var helt fascinerad och sa att det var det bästa "partytricket" han någonsin sett, hur fort jag blir full och på hur lite.
Han hade verkligen inte trott mig tidigare.
Vi var slitna båda två så vi gick hem rätt tidigt och jag lade mig direkt. B stannade uppe och tittade på Baseball.




Inga kommentarer: