måndag 18 november 2013

Min och Turres favoritfamilj




16/7 På tisdagen var jag tvungen att jobba lite och eftersom jag tycker att det är rätt jobbigt att ha folk runt huset hela tiden när jag är hemma så var det rätt välkommet faktiskt. Min semester kommer inte kännas som semester i år...
Turre verkade inte må toppen idag utan suckade och gnällde lite då och då under dagen. Jag har gett upp att veterinärer ska kunna hjälpa honom, hittills har jag varit den enda som hittat hans olika problem och talat om för dem vad som felas honom, under tiden har jag (och Agria) betalat en massa utredningar och behandlingar som inte har gjort någon skillnad alls. Nu får vi helt enkelt se hur länge han orkar och sen får vi ge upp.
Huset ser nästan färdigt ut, men det är fortfarande en massa jobb och tid kvar, men nu börjar man se hur det kommer att se ut.
En sak har jag kommit fram till och det är att så länge jag inte tar itu med att kitta och måla fönstren så kommer det inte se helt klart ut i vilket fall som helst.
Efter jobbet och en tur till Ica, där alla stirrade på mig av någon anledning så vilade jag en stund på soffan.
Framåt kvällen åkte jag till Ju med familj, jag hade lovat att laga kantarellrisotto åt dem.
Jag kom på att jag glömt att köpa risottoris så jag fick stanna till vid hennes Ica också på vägen.
Medan Ju tog hand om bebisen så hjälpte K mig att riva parmesan till risotton. Av någon anledning tog risotton ovanligt lång tid att få klar, troligtvis var det ett annat typ av ris.
Jag lade in färsk lax i ugnen och ugnsbakade den och så gjorde jag en sallad av färsk spenat, avokado, parmesan, olivolja och salt.
K's favoritolja hade stått i solen och blivit fruktansvärt besk, som tur var testade vi den innan vi använde den. Jag visste inte att det kunde bli så illa, jag antar att den härsknat?
Turre mös med A på golvet, han älskar verkligen den familjen!
Jag mannekängade kläder jag köpt på nätet för Ju och K, men det var inte många av plaggen som föll dem på läppen, de flesta fick ett rungande nej!
Lille I somnar på de mest konstiga platser och i de mest lustiga positioner, är det inte konstigt hur djupt bebisar sover? Man kan bolla runt dem, byta famnar och sängar och grejer och de bara sover vidare som om inget hade hänt.
Jag lämnade alla rester till familjen när jag åkte, jag har så mycket mat hemma i frysen att jag inte behöver fler matlådor.

Inga kommentarer: