onsdag 18 september 2013

Fy fan vilken skitdag, tur att man har kul folk omkring sig

11/7 På torsdagen var det dags att åka till Fjordhäst SM, denna gång skulle det äga rum i Tystberga utanför Nyköping så det var inte så farligt långt dit.
Jag blev på sopigt humör rätt fort eftersom vi pratat med folk om att få sitta vid banan för att fotografera och fått tillstånd till det och sen var det andra som började lägga sig i åt alla håll vilket slutade med att vi inte kunde fota dressyren alls. Jodå, alla tycker att syrrans och mina bilder är så fina och de vill så gärna att vi fotograferar just deras hästar, gärna till Ridsport förstås när det är aktuellt, men sitta vid banan? Nej, då kan ju hästen bli rädd... Vad har de för hästar kan man undra, om de blir rädda för en människa som står vid banan? Dessutom är det förstås inte lika för alla, utan en massa andra människor fick stå mycket bättre till vid banan och många, både barn och vuxna sprang till och med kors och tvärs där det var avstängt och fick ingen tillsägelse.
Dessutom hade jag haft kaffe över mig i bilen men lyckats rädda det mesta av kläderna, men lagom tills vi satt oss hällde jag kaffe över hela mina ben och jag hade vita linnebyxor på mig. Som om det inte var en tillräckligt sopig dag så visar det sig att alla mina grejer och kläder blivit utslängda i korridoren från "mitt" rum eftersom det andra rummet inte alls var ledigt som det var sagt utan någon skulle bo där och bara hade slängt ut allt mitt i korridoren i en enda röra, dessutom var det en del värdesaker bland dem, tur att alla är så ärliga i fjordhästföreningen. Dessutom var jag nu helt utan madrass eftersom S tagit madrassen i den sängen han trodde var ledig. Lite surt att dessutom dela hall med någon som går upp mycket tidigare än man själv när det visade sig senare att flera hus stod helt tomma. Jag bytte till de enda andra byxor jag hade med mig, pyjamasbyxorna framåt kvällen när klänningen jag bytt till blivit lite kall att bära, snygg som fan var jag i röda pyjamasbyxor med stjärnor på och turkosa jackor...
Jag och syrran tog bilen upp till ett av de tomma husen och lånade två madrasser som vi lade på biltaket och körde ned till vårt hus, på så sätt slapp vi bära dem hela vägen ned, men jag lovar att det väckte uppmärksamhet.
På kvällen grillade vi hela gänget och sen dukade vi långbord utanför vårt hus eftersom S barn låg och sov och vi inte ville gå för långt bort.
Som vanligt ett glatt och härligt gäng så efter ett tag glömde jag det mesta av min skitdag!

Inga kommentarer: