tisdag 17 september 2013

Varför blir jag alltid full när andra dricker?

28/6 På fredagen tog jag en dusch på morgonen, jag föredrar egentligen att duscha på kvällen, men ibland har man inget val och idag var det dags för vår-/sommarlunch med jobbet på Josefinas i Stockholm. Det var väldigt stressigt på jobbet, särskilt som det var knapp halvdag. Redan 10-20 minuter innan det var tänkt att vi skulle åka så sprang folk fram och tillbaka utanför mitt kontor och hetsade mig och sa att vi måste åka nu!
När jag väl kom ut till bilen var det bara jag, syrran, brorsan och A kvar, det vill säga vi som skulle åka i min bil...
Jag är ju rätt bra på att beräkna tid om jag har en jag måste passa, så jo, vi var framme i rätt god tid och dessutom fanns det gott om parkeringsplatser. Vi kom dessutom inte sist så jag vet inte hur de andra kört eller vilken väg heller för den delen.
Maten var okey, men jag som inte kan äta genomstekt nötkött fick förstås den enda biten som var helt genomstekt, de andras var blodiga och fina och det var ju ingen som ville byta.
Framåt slutet av lunchen dök min kirurg och mina sköterskor upp och sköterskorna stannade och sa hej, kirurgen kände nog inte igen mig...
Många hade saker de behövde göra efter lunchen så vi var rätt få som stannade efteråt och vi tog bara en cola/öl och sen vid 15 åkte jag hemåt och lämnade av P vid tunnelbanan på Valhallavägen innan jag åkte hem.
När jag kom hem vilade jag på soffan en stund och sen hämtade jag systerdottern och A på Väsby station respektive Harby busshållplats och sen åkte vi hem till mig och jag gjorde en Banoffeee Pie, jag ville ju testa om det blev bra. Vännen GF ringde och de skulle cykla förbi Skånela kyrka med ett gäng på lördagen så jag lovade att möta upp eftersom vi ses så sällan, han bor ju i Norrköping.
Banoffeepajen tog jag med mig till vännerna L och B senare på kvällen på deras grillfest. Vi var en halvtimme sena och alla andra var redan på plats.
Volleybollspelet som var tänkt blev inte av men trevligt hade vi ändå och min Banoffee Pie var populär som efterätt efter allt gottigt och grillat.
A är perfekt att ha med sig vid såna tillfällen, hon kände inte en käft och ändå har hon kul med folk runt sig hela tiden och klarar sig själv om jag pratar med andra. Folk fattade inte ens att vi kommit dit tillsammans för vi checkade bara in med varandra emellanåt.
Jag fick lite kvalitetstid med alla vännerna och vi hade några djupa samtal i köket både jag och "stalldottern L" hennes mamma och pappa, en i taget.
Framåt kvällen tändes det brasor i vedkorgarna och vi spelade lite musik på surfplattorna med tillhörande högtalare. Vi hade väldigt svårt att komma överens om vad vi skulle lystna på däremot.
När vi kom in på diskussionen om Copyright blev det en lite hårdare ton, jag hävdar ju att stöld är fel oavsett vad det gäller. De andra tycker att de har rätt att stjäla mina bilder om de ligger oskyddade på nätet. Om det är så vi resonerar är det alltså ok att stjäla allt som inte är låst eller inlåst, inklusive bilar och saker i olåsta hus...
De andra menade att de tyckte att det är fel att jag i princip kan sälja bilder på dem till andra personer men att de enligt lag inte kan ta mina bilder på sig och göra vad de vill med.
Om det var ok att skriva om lagar så finns det flera jag gärna skulle skriva om, men det är inte så samhället fungerar.
Slutligen var det så kallt och ruggigt att jag lånade kläder av värdinnan L, sånt har jag ju aldrig kunnat göra tidigare men nu går det ju.
Men till slut, vid 1 ungefär så klarade jag ändå inte av det längre och mådde illa och var yr, så jag och A åkte hemåt.
Lagom tills vi kom hem var jag i väldigt dåligt skick och eftersom jag hade rena lakan och hade suttit i röken från elden så ville jag duscha innan jag gick och lade mig, men jag var så yr att jag var rädd att ramla eller svimma.
Jag satte mig på toalettlocket och A kom med ett glas vatten till mig som jag tvingade ned i små sippar och slutligen lyckades få ned och sen kunde jag duscha lite försiktigt med en hand i ett grepp om blandaren större delen av tiden och en del av tiden sittandes på en pall som A tagit in i duschen åt mig.
Börjar bli orolig för vad det kan vara....
















Inga kommentarer: