söndag 12 oktober 2014

Män i kjol


10/5 På lördagen åkte jag ned och satte mig på kondis för att skriva igen, den här gången valde jag lasagne, det är lättare för mig att äta utan att bli illamående.

Det var ett gäng som satt vid ett bord nära mig och när en av killarna reste sig för att beställa något i kassan såg jag att han hade en lång, svart kjol på sig och jag reagerade på det och tyckte det såg snyggt ut. Det fick mig att fundera lite och sen kom jag plötsligt på att jag alltid tyckt att män i kjol är rätt sexiga! Varför vet jag inte säkert, men slutsatsen jag till slut kom fram till är att jag ser dem som väldigt starka och självsäkra män som inte känner ett behov av att visa eller framhäva sin manlighet, de vet att de är män och är trygga i det och behöver inte klä sig socialt accepterat utan klär sig som det passar dem just då.
Den första man jag såg iklädd kjol, annat än kilt, var Peter Siepen och det tog mig ett tag att komma fram till vad jag tyckte om det. Min första tanke var att det bara var för att skapa rubriker och få uppmärksamhet, men sen insåg jag att jag tyckte att det var rätt modigt och snyggt.
Jag hade en förutfattad mening om Peter Siepen att han var divig och tyckte att han var märkvärdig, kanske ett typiskt svensk sätt att se en kändis?
Jag hade dock nöjet att byta ett par order med honom under Vattenfestivalen i Stockholm någon gång under 90-talet. Jag följde med en kompis yngre kusin som stöd när han ville be Peter om en autograf när han satt och jobbade på en pub. Jag blev mycket glatt överraskad av hur vänlig, trevlig och ödmjuk han var! Så skenet kan ju helt klart bedra och det är väl lite grann hans image som han behöver för att sälja?


Inga kommentarer: