söndag 24 mars 2013

Badrum med skyltfönster?





20/2 På onsdag morgon klockan 5 Thailändsk tid var vi framme på flygplatsen i Bangkok och strax senare hade vi fått våra väskor och J tog rygg på mig när jag onödigt snabbt sprang genom flygplatsen, tog ut pengar på bankomaten och lika kvickt ordnade med en taxi åt oss, lika plötsligt som vanligt hade jag alltså navigerat mig igenom och från flygplatsen utan att tänka. Inte var det några problem att komma in i Thailand med det "trasiga" passet heller och jag som inte kunnat slappna av under resan på grund av det...
Jag har bara varit i Thailand 3 gånger tidigare och ingen av dessa har det varit jag som varit "reseledare" ändå gick det lika kvickt som var som helst. Vi fick en liten infolapp av taxivärden och det var ju bra eftersom det stod om praktiska saker som att man betalar för tullavgifterna kontant, direkt och att de lägger på en avgift för alla taxi från flygplatsen. Annars hade man ju trott att de försökte lura en...
När vi kom till hotellet hittade de först inte vår bokning och jag blev lite nervös för det var ju förbetalt och allt och sen visade det sig att hon tittade på samma dag, men om man vill kunna checka in så tidigt på morgonen måste man ju boka från dagen innan så det var ju så vi gjort. Det ska inte vara något problem när det är förbetalt och man ska inte behöva säga till om sen incheckning.
Slutligen kom vi i alla fall till vårt rum och det var jättefint och rent och vi hade en handdukselefant i badrummet och... ett skyltfönster ut till rummet!
Innan vi hittade rullgardinen kan jag säga att vi inte var särskilt nöjda med det upplägget.
Vi bytte bara om och sen gick vi ut en stund för att varva ned och köpa vatten.
Vårt hotell sitter ihop med det stora köpcentret MBK och har till och med egen ingång dit, men för övrigt verkar det inte finnas särskilt mycket inom gångavstånd och för att ta en taxi någonstans så bör man ju veta vart man ska...
De har gångbroar över gatorna för att man ska komma helskinnad över till andra sidan, men det upptäckte vi först på vägen tillbaka då vi redan gjort ett par "chicken race".
Vi hittade i alla fall en liten butik där vi handlade vatten och lite annat och sen gick vi tillbaka för att vila en stund. Jag somnade aldrig ordentligt men slumrade i alla fall lite, vi gick upp vid 14 och gick ned till köpcentret. Vi hittade en frisör nästan det först vi gjorde så jag lämnade av J där för klippning och färgning, själv gick jag in i en av butikerna och köpte kuddar och lakan för överpris till lägenheten och sen släpade jag ned det till salongen där J var.
När J var klar gick vi på manikyr och pedikyr och det var så skönt att bli ompysslad att jag hade svårt att hålla mig vaken.
Sen gick vi och tog en nudelsoppa och sen en sojalatte på Starbucks och sen raka vägen till en ansiktsmassage.
Vi kände oss ganska bortskämda när vi kom tillbaka till rummet på kvällen men jag balanserade upp allt detta med lite jobb innan vi kom i säng vid strax före 23.

Inga kommentarer: