torsdag 1 januari 2015

Hur blev det ett nytt år?

Idag är det torsdagen den 1 Januari 2015, jag har legat efter så mycket i bloggen, så länge, att det känns omöjligt att komma ikapp. Då blir det lätt så att man inte skriver alls. Tanken har ju varit att skriva något litet om varje dag i mitt liv. Jag skriver för mig själv, när jag läser inlägg i min blogg, som jag skrivit ett par månader innan känner jag inte igen texten, den har nämligen inte funnits i huvudet på mig innan jag skriver ned det och eftersom det inte fanns där så gör min teflonhjärna inte my
cket för att lägga det på minnet. Det som man inte behöver är onödigt att ta upp plats och energi i hjärnan.
Samtidigt som jag skriver för mig själv, så hoppas jag också att det finns folk därute som tycker att det är kul att läsa det jag skriver.
Jag tackar ödmjukast för att ni tycker att det är värt ert tid att läsa mina tankar och om saker som händer i mitt liv. Jag är också mycket tacksam och smickrad av att ni som har nämnt min blogg till mig, tycker att den är läsvärd! Den känslan är svår att beskriva.
Jag bestämmer mig här och nu för att göra ett nytt försök!
Till att börja med tänker jag börja om från och med idag, men förhoppningsvis kan jag då också motivera mig till att fylla på bloggen även med de dagar som passerat det senaste året. Visserligen har det på många sätt varit ett jobbigt år, men även såna är viktiga att minnas, hur kan man annars uppskatta de bättre som förhoppningsvis kommer.

Mitt mål är trots allt att komma ikapp och skriva även om det gågna året.
Det har varit ett år med många resor över hela världen och som ni säkert kan räkna ut så händer det en hel del under resor. Jag kommer nog inte att kunna skriva om precis alla dagar, de mindre vanliga är ju lätt glömda.
När jag funderade över var jag varit och hur lång tid för varje resa så kom jag fram till att jag spenderat över 3 månader utomlands under 2014 och då har jag bara räknat de lite längre.Vi får se hur summeringen ser ut.
Det som tar tid med att komma ikapp i bloggen är inte bara själva skrivandet, det är att försöka lista ut vad man gjorde under en viss dag.
Det jag gör är att jag sitter och jämför almanackor, tittar i både gamla och nya telefonen för att se om det stått något särskilt i kalendern.
Men det bästa sättet att minnas är att titta på datum på bilder jag har tagit.
Därför sitter jag med en extern hårddisk, två telefoner och en dator för att så långt som möjligt få det rätt. Men som ni förstår är det ett krångligt och tidskrävande jobb.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Bra sätt att reflektera uppskattar att läsa dina texter

Nova sa...

Tack Sara, det är mycket lättare att motivera sig att göra det massiva jobb det trots allt betyder att skriva om alla dagar om man får så fin feedback! :-)