lördag 6 september 2014

Snacka om att binda ris om sin egen rygg

25/4 På fredagen dök mina möbler upp och allt var monterat och fixat på bara någon halvtimme. Jag gav killarna som kom en varsin cola och sen satte jag och N oss på balkongen för att inte stå och hänga över axeln på dem. De pratade inte ett ord engelska men med gester och kroppsspråk kommer man långt och allt såg precis ut som jag ville när de var klara. Däremot hade jag ju plötsligt två extra bord som jag behövde bli av med. N smsade till T och K, paret som kör underhållningen på Buffalo på kvällarna och frågade om de ville ha dem och det ville de väldigt gärna.
Kolla vilken skillnad det blev i lägenheten, det blev en helt annan atmosfär och trivsel tycker jag och det känns mer som "jag".
Dessutom har jag verkligen stört mig på matbordet som har gungat fram och tillbaka om man kommer åt det, det beror på att benet stod i mitten och skivan satt lite löst dessutom. Nu har jag ett bord med fyra ben och känner att det fungerar mycket bättre att sitta och jobba vid. Tidigare har jag suttit dubbelvikt i soffan hellre än att sitta vid matbordet.
När allt var klart gick jag och N på en strandpromenad för att plocka lite snäckor och stenar och sånt att lägga i det nya soffbordet. Det är väldigt skräpigt längre bort på stranden där ingen städar, men det mesta kommer inte från Mae Phim och de som bor där, det mesta kommer från havet och är troligtvis släng i havet vid södra Thailand. Det ligger dessutom ofta väldigt stora lampor på stranden och de kommer från fiskebåtarna, de kastar de gamla lamporna rätt i vattnet. Så konstig inställning när de lever på att havet håller sig friskt.
Det tar en bra stund att gå hela stranden ner och vi var dumma nog att inte ta med oss vatten och solen steker ju rätt bra när man går där. Kronprinsens sommarpalats ligger granne med oss och från vägen syns det inte, men om man går utefter stranden ser man det och sedan han dog i tsunamin har det stått tomt och förfallit helt. Det är fint, men lusthuset som står närmare stranden är det som fångade min blick och intresse, det skulle jag vilja köpa och renovera!
Men det är oklart om det tillhör palatset eller inte och det är också oklart vem som äger det nu.
På stranden hittade vi en massa kul saker och en massa skräp också och små bajshögar av sand! Det var fullt av dem på en del av stranden och jag har aldrig sett den typen, någon talade om för oss på kvällen vad det var som bajsar så men jag minns inte.
När vi slutligen kom tillbaka till vår del av stranden var vi så uttorkade att vi faktiskt hade svårt att hålla balansen och stapplade över vägen och hem till mig och stjälpte i oss vatten! Vi lärde oss nog en läxa. Man tror inte att det sa behövas vatten för en så pass kort promenad, vi var borta i runt en timme och rörde oss ganska långsamt eftersom vi letade fynd under tiden, men det var tillräckligt.
N satte sig på golvet i min dusch och gjorde rent de snäckor och stenar som vi bedömde som finast och sen lyfte vi ut dem på balkongen för att torka.
På kvällen hängde vi tjejer igen och jag och N stannade uppe väldigt länge av någon anledning och kvällen slutade med häng utanför fiket med gårdshundarna som bor där, de som vi har är alltså gatuhundar som ar bestämt sig för att det är deras revir och eftersom de är vänliga så har vår kompis M som tar hand om gatuhundar satt på dem halsband, vaccinerat och steriliserat dem och det finns folk som har i uppdrag att mata dem. De skyddar oss från mindre vänliga hundar så jag är glad att de finns där.







Inga kommentarer: